Kıbrıs kitabı, 10 Nisan’da Londra’da tanıtılacak

Akademisyen, Araştırmacı Yazar Prof. Dr. Mehmet Hasgüler geçen ay piyasaya çıkan “Kıbrıs Siyasi El Kitabı ve Sözlüğü-Kavramlar, Kurumlar, Aktörler” başlıklı kitabını 10 Nisan’da Londra’da söyleşili bir toplantıda tanıtacak.

Hasgüler, söyleşi ve kitap tanıtım etkinliğini; 10 Nisan, saat 19.00’da, “628-630 Green Lanes, Haringey, N8 OSD” adresindeki Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nde gerçekleştirecek. Yapılan açıklamada bütün toplum ve basın ücretsiz etkinliğe davet edildi.

“Kıbrıs Siyasi El Kitabı ve Sözlüğü-Kavramlar, Kurumlar, Aktörler” 15 Şubat’ta Alfa yayınların çıktı. Kıbrıs’ı tarihsel bir serüven içerisinde kurumlar, aktörler ve kavramlar üzerinden anlatan bir sözlük niteliğindeki kitapta, biyografiler üzerinden siyasi olaylar aktarılıyor ve Kıbrıs adasının tarihi ile kültürel mirasına ilişkin temel bilgiler yer alıyor.

“Kıbrıs Siyasi El Kitabı ve Sözlüğü-Kavramlar, Kurumlar, Aktörler” 638 sayfadan oluşuyor.

PROF. DR. MEHMET HASGÜLER?

1998’de AÜ Uluslararası İlişkiler alanında doktorasını tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde doktora sonrası çalışmalarda bulundu. 2001-2015 arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 2008’de doçent, 2014 yılında profesör unvanını aldı.

İstanbul Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi’nde kısmi zamanlı olarak dersler verdi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde 2003-2004 yılları arasında Bölüm Başkanlığı, 2004-2006 yılları arasında Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Birçok ulusal ve uluslararası bilimsel etkinlikte bilim komitesi üyesi olarak görev aldı. Uluslararası Politika, Kıbrıs, Üçüncü Dünya Ülkeleri, Uluslararası Örgütler, Türk-Yunan İlişkileri gibi konularda konferanslar verdi.

13 Haziran 2004’te Avrupa Parlamentosu seçimlerine tek bağımsız Türk aday olarak Güney Kıbrıs’tan katıldı ve Rum seçmenlerden 690 oy aldı. 1 Ocak 2016’da BM Barış Gücü denetimindeki tarihi Taksim sahasında başlattığı yürüyüşünde 75 gün yürüdükten sonra BM Barış Gücü’ne sahanın yarısını sivil yürüme alanı olarak kabul ettiren kişi olarak tarihe geçti.

Alanında çok sayıda ulusal ve uluslararası kitap, makale ve kitap bölümü yazarlığı bulunuyor. Kıbrıs’ın Turuncusu kitabı Yunanca olarak da yayınlandı. Devletlerarası ve Hükümetler-dışı Uluslararası Örgütler: Tarihçe, Organlar, Belgeler, Politikalar kitabı da Kasım ayında yurtdışında yayınlanmak üzere İngilizce’ye çevrildi.

Yeni Yüzyıl, Finansal Forum, Referans, Yeni Şafak, Radikal, Cumhuriyet, Afrika gazetelerinde yazıları yayınlandı. 2014 Aralık ayından beri Kıbrıs Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapıyor.

2010-2013 arasında KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun siyasi danışmanlığını yaptı. 15 Ocak 2015’den beri KKTC Yükseköğretim Planlama Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) üyesi olarak görev yaptı. AKP Siyaset Akademisinde Kıbrıs, Dış Politika, Uluslararası Örgütler ve Türkiye alanlarında dersler veriyor.

2174130cookie-checkKıbrıs kitabı, 10 Nisan’da Londra’da tanıtılacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.