Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festivali 10 Haziran’da, Londra’da

Niyazi Enver, Eurovizyon’a yaptığı açıklamada, Londra’da iki ayrı Kıbrıs Türk Festivali yapılmasıyla ilgili yaşanan süreç ile ilgili bilgi verdi ve bu durumun kendilerinin bilgisi dışında geliştiğini kaydetti.

Kıbrıs Türk Toplum MerkeziBaşkanı Niyazi Enver, “KıbrısTürk Kültür ve Sanat Festivali”nin 10 Haziran’da Lee Val­ley Athletics Centre’de gerçekleşeceğini açıkladı.

Niyazi EnverEurovizyon’a yaptığı açıklamada, Londra’da iki ayrı Kıbrıs Türk Festivali yapılmasıyla ilgili yaşanan süreç ile ilgili bilgi verdi ve bu durumun kendilerinin bilgisi dışında geliştiğini kaydetti.

Festival ve öncesinde yaşa­nan tartışma süreci hakkında bilgi ve­ren Enver, ayrılıkları bir kenara bırakarak tek festival çerçevesinde bu­luşmak için azami çaba gösterdiklerini fakat gerekli olan uzlaşmanın sağlana­madığını ifade etti.

Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festivali’ için karşılıklı saygı çerçevesinde altı ku­ruluş bir araya geldiğini, her derne­ğin ayrı tüzüğü yönetimi ve düşünceleri olduğunu kaydeden Kıbrıs Türk Top­lum Merkezi (KTTM) Başkanı Niyazi En­ver, Festivali düzenlerken maddi bek­lenti içinde olmadıklarını söyledi. Bu yolda her türlü fedakarlığa hazır olduklarını belirten Enver, asimilas­yonu geciktirmek için yapılan girişimi her zaman anlamlı bulduklarını, kimseyi ‘ötekileştirmeden’ yola çıktıklarını ve 10 Haziran Festival protokolüne imza atan kuruluşlar olarak, herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.

KIBRISTÜRK KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ HAKKINDA

Niyazi Enver, Festival hakkında da şu bilgileri verdi:

Festival, “61 Meridian Way, Edmonton, Lon­don N9 0AR” adresindeki,  ‘Lee Val­ley Athletics Centre’de 10 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak. Festivalde, konser­ler, eğlenceler, kültürel aktiviteler, Kıb­rıs yemekleri, çocuklar için eğlenceler ve sportif aktiviteler yer alacak.

KKTC’DEN ÜST DÜZEY DAVET

Festi­vale, KKTC Cumhurbaş­kanı, Başbakanı ve Dışişleri Bakanı’na davetiye mektupları gönderildiği ve ka­tılmasının gündemde olduğu öğrenildi. Şölen havasında geçmesi beklenen ‘10 Haziran’ Festivali için ayrıca Londra’dan politikacılar, dernek temsilcileri, işa­damları ve diğer toplum temsilcileri­nin de içinde olduğu yüzlerce kişi ve kuruma da davet gitti.

Bir gün boyunca devam edecek fes­tival Londra’da yaşayan Kıbrıs Türk varlığını bir kültürel platformda bir araya getirmek amacıyla yapılıyor. Bu amaç etrafında toplanan bir birinden farklı dernekler Kıbrıslı Türk kimliği, kültürel birliktelik ve saygı çerçeve­sinde bir araya geldiler. Bu kapsamda olmak üzere öğle saatlerinde başlaya­cak olan festival Ramazan Ayı’na denk gelmesi nedeniyle, akşam saat 9’da if­tar sofrasıyla final yapacak. Bin beş yüz araçlık otoparkı bulunan Lee Val­ley Centre, aynı anda on binlerce kişiyi misafir etme kapasitesine sahip.

Fes­tival Komitesi içinde TTFF ve KTTM dışında Kıbrıs Türk Cemiyeti, Londra Türk Masterleri, Şeh Nazım Dergahı ve Kıbrıs Sanatçılar Platformu bulu­nuyor.

10 Haziran Lee Valley Athletics Centre’de düzenlenecek ‘Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festivali’nde stand al­mak, tanıtım yapmak, katkıda bulun­mak ya da reklam vermek isteyenlerin 0208 826 1089 numaralı telefonla temas kurmaları gerekiyor. Eurovizyon

2185350cookie-checkKıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festivali 10 Haziran’da, Londra’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.