Kıbrıslı sanatçılar “gurbette sanat”ı tartıştı

Kıbrıslı Sanatçılar Platformu 16 Haziran’da Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nde düzenlediği “Diasporada / Gurbette Sanatçı Olmak, Sanatın, Sanatçının Rolü” başlıklı bir söyleşi düzenledi.

Kıbrıslı ressam Su Taşkın ve sanatçı, yazar ve eski öğretim üyesi Alev Adil’in konuşmacı olduğu toplantıyı Platform Başkanı Ertanç Hidayettin yönetti.

Yaşar İsmailoğlu da toplantı sonrasında son kitaplarını tanıtarak imzaladı.

Hüseyin Bahca, Gülsüm Coşkun, Günsel Cemal, Nimet Çetiner, Canan Aktaş gibi yazarlar ve müzisyen Erdoğan Baca’nın da yer aldığı toplantıda sanatın evrensel bir dili olduğu göçmen sanatçının beslendiği kültürün yaşanılan ülkeye bir renk kattığı ortak paydasında birleşildi.

Katılımcılardan bazıları “gurbet” kelimesinin melonkolik bir çağrışımda bulunduğunu belirterek kendilerini “Londralı” gördüklerini ve “göçmen sanatı” gibi kendilerini öteleyen tanımlara da kesinlikle karşı çıktıklarını söylediler.

Yaşar İsmailoğlu da şiir ve araştırma olmak üzere şimdiye kadar 45 kitap yayınladığını belirterek, anı yazarak sözlü tarihi kalıcı kılmanın toplumsal ve sosyolojik bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Yaşar İsmailoğlu
2617650cookie-checkKıbrıslı sanatçılar “gurbette sanat”ı tartıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.