Kıbrıslı Türk ve Rumlar “Dostluk ve Barış Haftası”nda Buluşuyor

İngiltere Kıbrıslılar Birliği, İngiltere Kıbrıslı Sanatçılar Platformu ve Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği’nin iş birliği ve dayanışması ile 1-5 Haziran 2018 tarihleri arasında Londra’da “Dostluk ve Barış Haftası” düzenleniyor.

Londra’da düzenlenecek “Dostluk ve Barış Haftası’nda Satirigo Tiyatrosu’ndan Mihalis Basardis’in yazdığı “Bir Mendil Toprak” ve Kıbrıslı Türk Yönetmen Yaşar Ersoy’un, Faize Özdemirciler’in şiirlerinden oyunlaştırıp sahnelediği ve oynadığı “Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” oyunları sunulacak.

Her iki oyun da Londra’da Woodgreen Kıbrıs Toplum Merkezi’nde 1 ve 2 Haziran’da saat 20:00’da izleyicilere sunulacak. 3 Haziran 2018 tarihinde ise Yaşar Ersoy ve Kostas Kafkaridis’in iki dilde, Türkçe ve Yunanca yazdıkları “Tiyatronun Sınır İhlali” kitabının tanıtım, söyleşi ve imza etkinliği düzenlenecek. Kitap tanıtım etkinliği Londra Kıbrıs Türk Kültür Merkezi’nde yer alacak ve tanıtımın ardından konuklara resepsiyon verilecek.

Yapılana açıklamada “1 ve 2 Haziran etkinliklerinin giriş ücreti £7.00 olacak, 3 Haziranda yapılacak kitap tanıtımı etkinliği ise ücretsiz olacak” denildi.

İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türklerin ilk kez birlikte düzenleyecekleri “Dostluk ve Barış Haftası”nın iki toplumun yakınlaşması ve barış kültürünün yaratılması adına büyük bir heyecan ve memnuniyet yarattığı vurgulanırken, etkinliklerin başarılı geçmesi için organizasyon komitesinin uzun bir süreden beri çalıştığı belirtildi.

Dostluk ve Barış Haftası’na birçok kuruluş destek verirken Kıbrıs Cumhuriyeti Eğitim ve Kültür Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Yurt Dışı Komiserliği’nin de destek verdiği aktarıldı.

2190580cookie-checkKıbrıslı Türk ve Rumlar “Dostluk ve Barış Haftası”nda Buluşuyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.