Kılıçdaroğlu: Borsa İstanbul’un yüzde 10’unu kaça sattınız? Bu bilinmiyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de çıktığı programda Borsa İstanbul’un yüzde 10 hissesinin Katar’a satılmasını şöyle eleştirdi:

“Merkez Bankası’nın bütün birikimlerini sıfırladınız. Satacaklarını sattı şimdi elde avuçta ne varsa satıp gününü gün etmeye çalışıyor. Borsa İstanbul’un yüzde 10’unu kaça sattınız, bilinmiyor. Ne oluyor bu Katar aşkı? Bir kalemde 90 milyon dolar Katarlı şirketin borcunu sildiler. Her şey satılıyor, yarın öbür gün Saray’ın yarısını sattık Katarlılara derse kimse şaşırmasın. Türkiye Varlık Fonu’nu niye kurdular? Kime neyi nasıl satarız, bunun arayışı içindeler.

“Bir de bunlar milliyetçi geçiniyorlar, memleketin satılmadık yerini bırakmadınız. Ülkeyi pazara döndürdüler. Her şeyi satıyorsunuz, satılmadık fabrika, arazi, banka, sigorta şirketi, saraylar, boğazda yerler kalmadı. Nereye kadar gidecek bu. Kimin malını satıyorsunuz siz? 83 milyonun malını satıyorsunuz kaça sattığınızı söylemiyorsunuz.”

Covid-19 vaka sayılarının yeniden verilmeye başlaması için de Kılıçdaroğlu, “Bilim kurulunun önerilerini dikkate almayan bir iktidarın bu felaketi önleme şansı zaten yoktu. Baştan bunu bilmemiz gerekiyordu. TTB’nin ne PKK’lığı kaldı, bütün suçlamalar yapıldı. Kim haklı çıktı? TTB haklı çıktı. TTB hâlâ verilerin eksik söylendiğini ifade ediyor. Şu anki veriler bile eksik. Verileri açıklamayabilirsiniz ama veri açıklamaya başlıyorsanız doğruları söylemeniz lazım.” ifadelerini kullandı.

Müyesser Yıldız başta olmak üzere bazı gazetecilerin “devlet sırrını açığa çıkarmak” gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine girdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bahçeli de devlet sırrı verdi, eğer MİT’le o mafya bozuntusu arasında bir işbirliği olduğunu söylüyorsa.” dedi.

2471790cookie-checkKılıçdaroğlu: Borsa İstanbul’un yüzde 10’unu kaça sattınız? Bu bilinmiyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.