Kılıçdaroğlu ve Demirtaş’ın ortak teşhisi

Cumhuriyet’in Ankara Temsilciliği’ni ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu “Cumhuriyet gazetesi darbe dönemlerinde hep bedel ödedi, sonuçta hep haklı çıktı” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’e yönelik operasyonun ardından Ankara temsilciliğini ziyaret etti. Cumhuriyet’in muhabir ve yazarlarıyla gelişmeleri değerlendiren Kılıçdaroğlu, ardından Temsilci Erdem Gül ve Haber Müdürü Ayşe Sayın’la birlikte İstanbul Büro ile her gün gerçekleştirilen haber toplantısına girdi.

Cumhuriyet’in her darbe döneminde darbecilerin baş belası olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Uğur Mumcu’lara, Ahmet Taner Kışlalı’lara baktığınız zaman bütün darbe dönemlerinde bedel ödeyen bir gazete oldu. Ama sonuçta tarihin her döneminde en azından haklı çıkan bir gazete. Sizler de haklı çıkacaksınız. Bunu hepimiz biliyoruz” dedi.

‘Hükümet geldi’

Muhabir ve yazarlarla gazeteye yönelik operasyona ilişkin sohbet eden Kılıçdaroğlu, “IŞİD tehdidi altındaydık, IŞİD yerine polis geldi” ifadelerine ise, “Polis değil hükümet geldi” karşılığını verdi.

Cumhuriyet’in 12 Mart’ta yaşadığı sıkıntıları anımsatan Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet böyle bir olayı daha ağır şekilde 1971’de yaşamıştı. Hitler’in 21. yüzyıl versiyonunu yaşıyoruz, Führer’e doğru…” diye konuştu.

Tüm sıkıntılara karşın Cumhuriyet çalışanlarının dik bir duruş sergilediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Cumhuriyet, Cumhuriyetle yaşıt olan bir gazete, sıradan bir gazete değil.”

HDP: DİKTATÖRLÜK YOLUNDA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhuriyet’e yapılan operasyona ilişkin “Bu, temel bir hedefe, diktatörleşme hedefine doğru adım adım giderken yapılan operasyonlardan biridir. Bu sabah Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyon da böyledir. Cumhuriyet gazetesiyle dayanışma içinde olacağız. Tek bir muhalefet odağı kalmaması için AKP merkezi tarafından koordine edilen baskıların yeni bir aşamasıyla karşı karşıyayız” açıklamasında bulundu.

Demirtaş,“ Dokunulmazlıklarımız kaldırıldı. Amaç milletvekillerini cezaevine almak. Hedef olası bir seçimde HDP’yi çalışamaz hale getirip baraj altı bırakarak 400 milletvekiline ulaşmak. Bugün diktatörlüğün önündeki tek engel HDP’dir. HDP ortadan kalktığı anda herkesin üzerine, on yıllarca sürecek bir kabus çökecek.” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki HDP heyeti, Genel Başkan Sergei Stanishev başkanlığındaki Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES) heyeti ile HDP Genel Merkezinde Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

 

2024170cookie-checkKılıçdaroğlu ve Demirtaş’ın ortak teşhisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.