“Erdoğan benim dediğimi zannediyor, sağlık raporu almalı”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bağımsız bir kuruluştan hemen sağlık raporu alması gerektiğini savundu.

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımında Kılıçdaroğlu, bu açıklamasının gerekçesi olaraksa, “AK Parti’nin ileri gelenleri “Anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini” talep ediyor; Erdoğan, benim söylediğimi zannediyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün partisinin Meclis grup toplantısında yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunmuş ve şöyle konuşmuştu:

Quote Message: Biz yeni anayasa diyoruz birileri çıkıyor, gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz diyerek PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpıyor. Buradan soruyorum, acaba ilk 4 maddeyi değiştirme fikri, tüm CHP’lilerin iradesi midir, yoksa Kılıçdaroğlu’nun kişisel fikri midir? Biz yeni anayasa diyoruz birileri çıkıyor, gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz diyerek PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpıyor. Buradan soruyorum, acaba ilk 4 maddeyi değiştirme fikri, tüm CHP’lilerin iradesi midir, yoksa Kılıçdaroğlu’nun kişisel fikri midir?”

Hafta başında ise Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada dindar anayasa’ çağrısı yapmış ve “Değişmez maddeler anayasaya konmamalıdır” diyerek şöyle devam etmişti:

“Değişmez maddeler anayasaya konmamalıdır. Milletin isteği halinde değiştirilebilir. Millet kendini idare etmek için bir araya geliyor da bir karar veriyorsa demokrasinin gereğini yerine getirmek lazımdır. Parlamenter sistem demokrasiyle bağdaşmaz.”

Kahraman, ardından A Haber kanalında sözlerine açıklık getirmiş ve “Anayasa sözlerimle ilgili çarpıtma var; ilk 4 maddeye dokunmak mümkün mü?” demişti.

2554840cookie-check“Erdoğan benim dediğimi zannediyor, sağlık raporu almalı”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.