Kılıçdaroğlu: Eylül ayında seçim bekliyorum. Ekonomiyi daha fazla götüremezler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı programda, seçimlere ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu, “Önümüzdeki Eylül ayında seçim bekliyorum. Ekonomiyi daha fazla götüremezler” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın Teke Tek programına konuk oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Fatih Altaylı’nın “Seçim bekliyor musunuz?” sorusuna, “Önümüzdeki Eylül ayında seçim bekliyorum. Ekonomiyi daha fazla götüremezler” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) ‘terör soruşturmasına’ ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, “Teröristse şimdiye kadar neredeler? Gitsinler mahkemeye versinler. Bu adam teröristse sen nasıl tutarsın orada” diyerek cevap verdi.

Altaylı’nın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun görevden alınabileceği iddiasına ilişkin soruya Kılıçdaroğlu, “Öyle bir ihtimal görmüyorum” diye cevap verdi.

Belediye çalışanlarına iftira atıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Hepsinin tazminat davası açmasını isteyeceğim” dedi. Kılıçdaroğlu, İBB’deki teftişler hakkında, “Vicdanlı müfettişlere güveniyorum” diye konuştu.

Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

İNSANLAR GÖSTERİ YAPABİLİR
“İnsanlar çıkıp bir bildiri okuyacaklar. Baskı, cop… Her şey var. Nasıl yapacak bu insanlar? İnsanlar düşüncelerini söylerler, gösteri yapabilirler. Anayasa, önceden izin almaksızın gösteri yapabilirsin diyor ama Anayasa da askıya alındı”

Altaylı’nın “Siz de Anayasa askıya alınmış gibi yapmıyor musunuz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Biz miting yapacağımız zaman da izin alıyoruz. Biz çatışma çıkmasın diye biz de gösterilen yerde miting yaptık” yanıtını verdi.

TÜİK AÇIKLAMASI
“TUİK Başkanıyla görüşseydim neye göre saptıyorsunuz diye soru soracaktım. TÜİK’in internet sitesinde ‘herhangi sorunla karşılaştığınızda bizi ziyaret edebilirsiniz’ diyor. Ben bir sorunla karşılaştım. Bırakın ana muhalefeti, genel başkanlığı, bir milletvekili bir yere gidecek, siz kapıyı kapatıyorsunuz. Tepkiyi TBMM Başkanı’nın göstermesi lazım. Niye gösteremedi? Çünkü saraydan talimat alması lazımdı tepki gösterip, göstermemesi için. Ben oraya işçinin, emeklinin, asgari ücretlinin, milyonlarca kişinin hakkını aramak için gittim. Sonuçta asgari ücretlilere bir rakam verildi, ama emekliye ne verildi? Yüzde 25, enflasyon kaç? Emeklinin suçu ne? Emekli çalıştı, üretti, alın teri döktü, ülkenin kalkınmasına katkıda bulundu, primini üredi, ‘artık senin insanca yaşamana gerek yok, sen bunla idare et’ diyor. Bütün emeklilere diyorum, ‘Sandığa gidip hala AK Parti’ye oy veriyorsanız o zaman memnunsunuz’ diyorum”

ŞENTOP BAĞLANDI
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kılıçdaroğlu’nun, kendisinin TÜİK’e alınmamasına ilişkin tepkisizliğine sitemde bulunmasına cevap vermek için canlı yayına bağlandı. Şentop, şunları söyledi:

“Ben siyasi parti temsilcileriyle, genel başkanlarla hiçbir zaman günlük siyasi polemiğe girmedim, girmem. Fakat bu ilk değil ve bunun devam edeceğini düşündüğüm için bu konuya mahsus olarak açıklama yapmak istiyorum. Ben TBMM başkanıyım. Ayrıca hukukçuyum. Anayasa’yla ilişkili muhtelif dersler verdim. Bir milletvekilinin anayasa ve iç tüzükten kaynaklanan haklarıyla ilgili olarak, bu haklarla ilgili bir sorun yaşandığını TBMM başkanının ne zaman, nasıl ve hangi enstrümanlarla müdahale edeceğini biliyorum. Ancak TBMM Başkanı milletvekillerinin her türlü isteğini karşılayacak bir pozisyonda değildir. Bu oyunlarda kendileri ve kendileriyle beraber gönüllü olarak oynayabilirler. Bu oyunun parçası olmadığı zaman TBMM Başkanı’nı ağır ve hukuku zorlayan bir şekilde itham etmek yanlıştır. Kamuoyuna yanıltıcı açıklamalar yapmasınlar. ”

Kılıçdaroğlu’nun ise, Şentop’a “Bakanlığa giderken sizin önünüze kilit vurulmuş bir kapı çıkarılıyorsa, gerçek bir TBMM Başkanı’nın, “Beyler siz ne yapıyorsunuz?” diye sorması gerekirdi” diye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, kendisine bakanlıktan randevu alınmasına ilişkin bir beklentisinin ise hiç olmadığını söyledi.

HDP AÇIKLAMASI
Altaylı’nın HDP ile ilgili sorusuna Kılıçdaroğlu, “HDP bir siyasi parti mi? Evet. TBMM’yi yönetiyor mu? Evet. Peki nasıl diyeceksiniz terör örgütü diyeceksiniz? Bir siyasi partinin teröre karşı mesafe koyması olmazsa olmaz” diye yanıt verdi.

Kendisine PKK tarafından yapılan saldırıyı hatırlatan Kılıçdaroğlu, “PKK’nin saldırdığı liderler belli. Başka hiçbir lidere saldırmadılar” dedi.

Yerine kayyum atılan HDP’li belediye başkanlarının, mahkemede aklanmalarına rağmen görevlerine geri iade edilmemesine tepki gösteren Kılıçoğlu, bir siyasi partinin kriminalize etmenin yanlış olduğunu söyledi.

2576750cookie-checkKılıçdaroğlu: Eylül ayında seçim bekliyorum. Ekonomiyi daha fazla götüremezler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.