Kılıçdaroğlu: Gerçekten çok öfkeliyim; bu devlet ayağa kalksın, yiğit polislerimiz emir bekliyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, vekillerle birlikte Hiranur Vakfı’ndaki çocuk istismarına sessiz kaldığı gerekçesiyle eleştirdiği Adalet Bakanlığı’na yürüdü. “Gerçekten çok öfkeliyim” diyen ana muhalefet partisi lideri, “Bu devlet ayağa kalksın. Yiğit polislerimiz operasyon için emir bekliyor” dedi.

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi henüz altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirmesi’ ve bu çocuğun yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına tepkiler sürüyor.

İktidar kanadının, özellikle de Adalet Bakanlığı’nın konu hakkındaki sessizliğini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sürpriz bir kararla bu sabah saatlerinde partisinin meclis grubunu topladı.

Yaklaşık 20 dakika süren istişareler sonrası heyet, ana muhalefet partisi liderinin öncülüğünde kol kola girerek bakanlık binasına yürüdü. En önde bulunan Kılıçdaroğlu’nun bu süre zarfında kimseyle konuşmaması dikkati çekti.

‘GERÇEKTEN ÇOK ÖFKELİYİM’
CHP Genel Başkanı, yürüyüşlerini tamamladıktan sonra dikkati çeken açıklamalarda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın olaydan iki yıldır haberdar olduklarına dair açıklamasına değinen Kılıçdaroğlu, “Gerçekten çok öfkeliyim. İki yıldır bu meseleyi biliyoruz diyorlar. İki yıldır bu meseleyi biliyorsunuz da ne yaptınız? Sistematik bir tecavüz var ve iki yıldır bunu biliyorsunuz. Gıkınız bile çıkmıyor” dedi; ardından şunları kaydetti:

“Bereket versin gazeteciler var bu ülkede. Günlerdir iktidar bir ses verecek mi diye bekliyorum. Aile Bakanlığı’nın ne yaptığı belli değil. Adalet Bakanlığı sessiz. Bir de ‘fotoroman’ (Süleyman Soylu) var, polislerin elini kolunu bağlamış durumdalar.

‘BU KIZ, BİZİM EVLADIMIZ’
Altı yaşındaki bir evladımızın uğradığı bu haksızlığın karşısında kimler suskunluğunu koruyor? Değerli arkadaşlarım, buraya, bu evladımızın sesi olmak için geldik. Adalet istiyor bu kız. Bizim evladımız bu kız. Buradan bu evladımıza seslenmek isterim. 84 milyon insan senin yüreğinle aynı acıyı paylaşıyor. Bu ülkenin sağcısı- solcusu, inançlısı – inançsızı, doğulusu – batılısı, kim olursa olsun bu haksızlık karşısında tahammül edemiyor, öfkeleniyor. Hep birlikte bu haksızlığa karşı mücadele etmek zorundayız.

‘DAYANAMIYORUM, HEPİMİZİN EVLATLARI VAR’
Değerli arkadaşlarım, emin olun, emin olun bu haksızlığa dayanamıyorum. Hepimizin evlatları var. Biz adaletsizlik karşısında susan dilsiz şeytanların olduğu bir ülke istemiyoruz. Siyasal iktidarın polisin, savcının elini – kolunu bağlamasını istemiyoruz. Ülkenin bu kadar derdi varken, bu kadar büyük acılar yaşarken siyasal iktidarın hala ve hala görevini yapmaması, devlet aygıtını çalıştırmaması tahammül edilecek bir durum değildir. Açık ve net söylüyoruz, devleti yönetemiyorlar. Haksızlıkları sindirebiliyorlar.

‘NE DEMEK YA? İKİ YILDIR KİMİN ARKASINA SAKLANDINIZ?’
Ne demek ya? ‘İki yıldır biz bu meseleyi biliyoruz.’ ne demek? İki yıldır kimin arkasına saklandınız? İki yıldır kimlerle fotoğraf çektirdiniz? Fotoğraf çektirdikleriniz mi size ‘aman bu olayı kapatın’ diyor. Adalet Bakanlığı’nın önüne gelme nedenim budur zaten.”

‘BU DEVLET AYAĞA KALKSIN, YİĞİT POLİSLERİMİZ OPERASYON İÇİN EMİR BEKLİYOR’
Kılıçdaroğlu, daha sonra kişisel Twitter hesabında yeni açıklamalarda bulundu.

“Günlerdir kendimize gelemiyoruz. 6 yaşında bir bebeğe sistematik tecavüz edildi. Daha süt kokuyordu evladımız. Aile Bakanı, 2 yıldır meseleyi bildiklerini itiraf etti. Anlıyoruz ki Adalet Bakanlığı, tertibi gördüğü halde operasyon emri vermedi. Bu organize kötülüktür” diyen CHP lideri, şöyle devam etti:

“Bu operasyon yapılmadığı sürece, gerginlik artacak. Kızımıza seslenmek istiyorum: Yanındayız, hepimiz senden yanayız. 84 milyon, genci, yaşlısı, inançlısı, inançsızı, dindarı, ateisti hepimiz senin yanındayız kızım. Başı açığı, kapalısı, tüm gençler seninledir kızım. Bu devlet ayağa kalksın! Yiğit polislerimiz operasyon için emir bekliyor.”

İLK DURUŞMA 5.5 AY SONRA
Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde Yusuf Ziya Gümüşel ve anne F.G. hakkında ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’; ‘imam nikahıyla evlendirildiği’ Kadir İstekli içinse bu suça ek olarak ‘cinsel saldırıdan’ hapis cezası talep edilen iddianameyi kabul etmişti.

ilk duruşmanın 22 Mayıs 2022’de, yani beş buçuk ay sonra yapılmasına karar verilmişti. GERÇEK GÜNDEM

2653370cookie-checkKılıçdaroğlu: Gerçekten çok öfkeliyim; bu devlet ayağa kalksın, yiğit polislerimiz emir bekliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.