Kılıçdaroğlu, HDP Eş Başkanlarını ziyaret etti: Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm adresi TBMM’dir

Görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, “Biz birlikten, beraberlikten yanayız… Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm adresi TBMM’dir” dedi.

Görüşmede ele alınan konulara değinen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bağımsız ve tarafsız yargı mutlaka olmalı, hukuk devleti, temel hak ve hürriyetlerin korunması ortak talep olarak dillendirildi.”

“Yerel yönetimler üzerinde duruldu. Kayyum atamalarını doğru bulmadığımızı ifade ettik, seçimle gelen seçimle gider, demokrasinin temel kuralıdır bu.”

“Demokrasiyi savunmak kadın-erkek eşitliğini savunmaktır” diyen Genel Başkan, çevre ve iklim değişikliği konusundaki duyarlılıkları paylaştıklarını ifade etti.

Serbest siyasetin önünün açılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Siyaset artık bir kavga alanı olmamalı” diye konuştu.

“Bu akşam bir sürü tv kanalında bazı şeyler söylenip anlatılacak… Toplumu neden ayrıştırıyoruz… Biz birlikten, ortak hareket etmekten yanayız. Siyaset sorun yaratmamalı, var olan sorunları çözmeli.”

“Parti kapatmak doğru değildir. Bugüne dek kapatılan partiler yeni adlarla halkın desteğini almaya devam etmiştir.”

“Kadına yönelik şiddet konusunda toplumun duyarlılığı var, şiddetin mutlaka sonlandırılması lazım. Bu konuda tavır almak lazım… Tüm dezavantajlı grupların haklarının teslim edilmesi, özgürce yaşamalarının yolunun açılması gerekir.”

“Yargının siyasetin üzerinde sopa olarak kullanılmasını asla kabul etmiyoruz.”

CHP HDP görüşmesi

Sancar: Acil bir onarım programına ve yeni bir başlangıca ihtiyaç var

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da “Kürt sorununun parlamento çatısı altında çözülmesi gerektiğini bir kez daha ifade etmek için Genel Başkanı burada kabul ettik” dedi.

Yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Eş Genel Başkan Mithat Sancar ise “Acil bir onarım programına ve yeni bir başlangıca ihtiyaç var. Bu yeni başlangıç, demokrasi, insan hakları, adalet ve özgürlük temelinde bir sistem kurmakla mümkün olacaktır” diye konuştu.

Sancar da “Bu görüşmeyi Meclis’te yapmamızın nedeni, çözüm adresi olarak TBMM’yi gördüğümüzü vurgulamaktır” ifadesini kullandı ve görüşmeyi parti kurullarına sunacaklarını belirtti ve “İttifak güçlerimizle bu görüşmeyi değerlendireceğiz” dedi. BBC TÜRKÇE

2676300cookie-checkKılıçdaroğlu, HDP Eş Başkanlarını ziyaret etti: Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm adresi TBMM’dir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.