Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş’ı yanına alıp kürsüye çıktı

Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Merkezi’nden ayrıldıktan sonra toplanan kalabalıkla buluşmak üzere CHP Genel Merkezi’ne geçti ve ilk açıklamalarını yaptı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’la bir yola çıktık. Yolumuz aydınlık olsun. Ben sadece bir cumhurbaşkanı adayı değilim; bereket, huzur ve adalet hasretinin adayıyım.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanması üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte CHP Genel Merkez önünde açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu’na eşi Selvi Kılıçdaroğlu da kürsüde bulundu.

Kılıçdaroğlu kürsüye Cumhurbaşkanı olarak davet edilirken İmamoğlu ve Yavaş Cumhurbaşkanı yardımcıları olarak anons edildi.

aday.jpeg

Kılıçdaroğlu, adaylığının ilanı ardından CHP Genel Merkezi’nde ilk açıklamalarını yaptı. Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

‘Ortak aklın sözcüsü olarak sizlerleyim’

“Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. İki değerli arkadaşlarım, Sayın İmamoğlu ve Yavaş ile birlikte bir yola çıktık. Yolumuz aydınlık olsun, güzel bir gecedeyiz. Huzur içinde birlikte yaşamak istiyoruz.

Bugün bir adaydan öte bir değişimin temsilcisi olarak karşınızdayım. Uzun zamana yayılan emeğin özveriyle ilmek ilmek örülmüş bir ortak aklın sözcüsü olarak sizlerleyim.

‘Sofralara bereketi getirmek için adayım’

Ben ve ittifakımız bu ülkeyi akılla, erdemle, liyakat ile yönetmeye adayız. Ben sadece bir Cumhurbaşkanı adayı değilim, bereket, huzur ve adalet hasretinin de adayıyım. Gülümseyen yüzleri tekrar görmek için adayım. Bir seçimi kazanmaktan fazlasına adayım. Gönülleri kazanmaya, kaygıları gidermeye, korkuları aşmaya, küskünleri barıştırmaya ve sofralara bereketi getirmek için adayım.

‘Şimdi onlarla birlikte adayım’

Sadece ben değil, her vatandaşın, oy vermeye gidecek olan herkes, bu ülkeyi hak ettiği yaşam için değiştirmeye adaydır. Ben uzun bir yolculuktan geldim. Yol boyunca heybemi bu güzel ülkenin insanlarının öyküleriyle doldurdum. Onların yüzleri, sesleri, özlemleri bana pusula oldu. Şimdi onlarla birlikte adayım.

‘Maden işçisi Rıdvan’ın oğlu Emrullah aday’

Bize kader dedikleri bu nizamı değiştirmek istiyoruz. Sevgili halkım, sevgili dostlarım, sevgili kardeşlerim; kimler aday biliyor musunuz, Ankara’da elektriği kesilen İbrahim’e misafir oldum. İbrahim Bey adaydır. Bartın’da maden faciasında hayatını kaybeden maden işçisi Rıdvan’ın ailesini ziyaret etmiştim. Rahmetli Rıdvan’ın oğlu Emrullah adaydır.

‘Tüm depremzedeler aday’

Şanlıurfa’da evladı için nöbet tutan Emine Şenyaşar’a sarıldım. Emine Hanım adaydır. 8 Şubat’ta Samandağ’da, içeride annem, ağabeyim ve babam var. Ses veriyorlar, termal kamerada ısı da var ama girecek ekipman yok diye bize feryat eden gencimiz aday. Tüm depremzedeler aday, böyle bilmeniz gerekiyor.

‘Çiftçi Meliha Hanım aday’

Ekmeğini çöpten çıkaran, ekmek teknesi gasp edilen kağıt toplayıcılarının deposuna gittim, çaylarını içtim. İşte oradaki Bağder Bey aday. Süt veren ineğimi kesip kredimi ödüyorum diye feryadını dinlediğim çiftçi Meliha Hanım aday.

‘Torbacılara öldürttükleri Sinan Ateş’in eşi Ayşe Hanım da aday’

28 Şubat sürecinde öğretmenlik mesleğinden atılan Sultan Kara ve ailesine gittim, onları dinledim, Sultan Hanım da aday. Ergenekon kumpasıyla canına kastettikleri Kuddisi Okkır’ın evine gittim. Beni metanetle karşılayan Sabriye Okkır Hanım da aday. Torbacılara öldürttükleri Sinan Ateş’in eşi Ayşe Hanım da aday.

‘Halktan çalınanı halka geri vereceğiz’

73 yaşında Kaz Dağları’nı savunan Hanife Teyze de aday. Gezi Parkı davasında haksız yere yatan Tayfun Kahraman’ın kızı da aday. Sadece ben değil 84 milyon aday. Geleceği, ekmeği, suyu çalınan 84 milyon aday, bu düzeni siz değiştireceksiniz.

Bu topyekûn bir değişimin başlangıcı, halktan çalınanı halka geri vereceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız.

‘Sevgili halkım başlıyoruz’

Aday ben değilim, aday hepimiz. Söylemiştim başlıyoruz diye. Sevgili halkım, eyvallah, başlıyoruz.”

İmamoğlu ve Yavaş’tan ilk açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.

Yavaş, “Birlikte rahmet vardır, bereket vardır. Sayın Genel Başkanlarımıza teveccühleri için teşekkür ederiz. Türkiye’nin ikinci yüzyılına hep birlikte umutla ve mutlulukla yürüyoruz” ifadelerine yer verdi.

İmamoğlu ise, “İnanıyoruz ki Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu öncülüğünde Millet İttifakı olarak ülkemizin her bir ferdinin çoktan beri hak ettiği aydınlık yarınlara en kısa sürede ulaşacağız” paylaşımı yaptı.

Meral Akşener’den paylaşım

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, “Milletimizin iradesiyle tarih yazacağız…” paylaşımı yaptı.

‘Teşekkür’ paylaşımı

İmamoğlu ve Yavaş, sosyal medyadan Akşener’e teşekkür ettikleri paylaşımda bulundu.

İşte o ifadeler;

“Milletimizin arzusu doğrultusunda, ittifakımızın bir bütün halinde yola devam etmesi son derece önemliydi. Bu doğrultuda bugün bizleri ağırlayan ve samimi bir istişarede bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Sn. @meral_aksener’e teşekkürü borç biliriz.”

12. Madde yanıtı: ‘Anlaşıldığı gibi’

Halk TV yayınına bağlanan İsmail Küçükkaya, Ankara’da bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş‘a ’12. Madde’yi hatırlatarak Cumhurbaşkanlığı yardımcılığına atanmaları hakkındaki en son durumu sordu.

Belediye başkanları soruya karşılık ‘Anlaşıldığı gibi’ yanıtını verdi.

Başkanlar, CHP Genel Merkezi’ne geçtiği bilgisi de verildi.

CHP’den ilk açıklama

Kılıçdaroğlu’nun adaylığı açıklanması üzerine CHP’den açıklama yapıldı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla “Türkiye’yi huzurlu ve neşeli günlere taşımak amacıyla Millet İttifakı olarak Türkiye’nin bütün renklerini aynı sofrada buluşturmak için şimdi yola çıkıyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13’üncü Cumhurbaşkanı yapacak, ülkemizi parlamenter demokrasiyle taçlandıracağız” dedi.

CHP Genel Merkezi’ne ‘Başlıyoruz’ afişi asıldı

Millet İttifakı’nın 13’üncü Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Saadet Partisi Genel Merkezi önünde adaylığı açıklanan Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Merkezi’nin önüne gelmesi bekleniyor.

CHP Genel Merkezi’ndeki hazırlıklar sona erdi. Parti binasına, konuşma yapması üzere Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun ‘Başlıyoruz’ afişi asıldı. HALKTV

2673340cookie-checkKılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş’ı yanına alıp kürsüye çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.