“Keşke ifade ver deseler, baronların isimlerini sayacağım”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘uyuşturucu’ ve ‘kirli para’ açıklamalarının ardından Emniyet ve Jandarma’nın Sansür Yasası’nı gerekçe göstererek hakkında suç duyurusunda bulunmasını “Keşke mahkeme açılsa, keşke gel mahkemede ifade ver deseler. Bütün baronların isimlerini tek tek sayacağım” ifadeleriyle yorumladı.

Kılıçdaroğlu, İngiltere temaslarına ilişkin başkent Londra’da konakladığı InterContinental London Park Lane’de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İngiltere’deki temasları kapsamında, çok sayıda fon ve üniversiteden yetkililerle görüştüğünü belirten Kılıçdaroğlu, Türk öğrencilerle de bir araya geldiklerini hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, “Türkiye gerçek anlamda ekonomide önünü göremeyen ve bir çıkmaz sokakta. Türkiye’yi bu çıkmaz sokaktan çıkarmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Bunun beylik laflarla değil, kararlılıkla ve belli adımlarla yapılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Türkiye eğer teknoloji devrimini kaçırırsa, yine katma değeri yüksek ürün üreten ülkelerin pazarı haline dönüşür. Türkiye’nin bir pazar değil üreten bir güç olmasını istiyoruz.” dedi.

MAN ADASI
A Haber Londra muhabirinin İngiltere’nin de gri listedeki kara para aklanan ülkelerden biri* olduğunu öne süren değerlendirmesinin ardından Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Ben olumsuz bir görüşme yapmadım. Ben İngiltere’nin gri listede olduğunu da bilmiyorum. İngiltere gri listede ise Türkiye gibi, o zaman fonlar gelmez. Bizim amacımız zaten, Türkiye’yi gri listeden çıkarmak. Alnı ak, geleceğe güvenle bakan bir Türkiye inşa etmek istiyoruz. Kara para ile Türkiye’nin bir ilgisi olmamalı. Olmamalı. Ama Man adası derseniz, ona katılırım. Man Adası ayrı. Man Adası’nda kara paranın aklandığını biliyorum. Bizim bazı iş adamlarının orada olduğunu biliyorum, Erdoğan ailesinin de orada olduğunu biliyorum; paralarının olduğunu biliyorum, o paraları Türkiye’ye getirirken sıfır vergi ödediklerini de gayet iyi biliyorum. Benim gördüğüm İngiltere, önemli finans merkezlerinden birisi. Ekonomisi iyiye gidiyor, kötüye gidiyor; o ayrı. Bizim için önemli olan, buradaki uluslararası fonların, teknolojik yatırımlara destek vermesi.”

KEŞKE DAVA AÇILSA
Emniyet ve Jandarma’nın hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili soru üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Uluslararası uyuşturucu baronları Türkiye’de cirit atıyor. Keşke mahkeme açılsa, keşke gel mahkemede ifade ver deseler. Bütün baronların isimlerini tek tek sayacağım. Hepsini tek tek ama… Ne söyleyeyim şimdi. Adam Güney Amerika’dan uyuşturucu taşıyor, Mersin limanına geliyor, Mersin limanından pazarlanıyor. Kim tutuklu? Kim gözaltına alındı? Uyuşturucu baronları ile benim hiç fotoğrafımı gördünüz mü? Hayır, göremezsiniz. Ama Erdoğan’ın da fotoğrafı var. Ama Erdoğan’ın da fotoğrafı var. Fotoroman Süleyman’ın da fotoğrafı var. Bir uyuşturucu baronu ile nasıl olur da bir siyasetçi kol kola girer? Eğer siz, uyuşturucu baronları ile yan yana poz verirseniz, polis bir şey yapamaz. Ben şu sözü verdim, Türk halkına… Polis arkadaşlarıma söylüyorum: Uyuşturucu baronlarına karşı vereceğiniz her türlü mücadeleyi destekleyeceğim. Herhangi bir kişi uyuşturucu baronlarına dokunmayın diye telefon açarsa, yargıya müdahale ederse, bana haber vereceksiniz, ben o siyasetçilerin de bitiririm. Bu kadar kararlıyım. Uyuşturucu cennetine dönmeyecek Türkiye. Türkiye uyuşturucu baronlarının at koşturduğu bir ülke olmayacak. Öyle bana dava açarak bana gözdağı vermeye kalkıyorlar. Ne onların gücü yeter, çünkü ben haklıyım; ne onların gücü yeter, ne de onların yandaşlarının gücü.”

_______________

  • İngiltere gri listede değildir
2644950cookie-check“Keşke ifade ver deseler, baronların isimlerini sayacağım”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.