Kılıçdaroğlu: Okullarda çocuklara bir öğün ücretsiz yemek uygulamasını hayata geçireceğiz

Kılıçdaroğlu, okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek önergelerinin AKP ve MHP tarafından reddedilmesini eleştirdi, “İnsan neden yoksul evlatlarımızın beslenme çantasını reddeder” diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile sosyal medya hesabı Twitter’dan yeni bir video yayınladı. Kılıçdaroğlu, iktidara gelir gelmez okullarda çocuklara bir öğün ücretsiz yemek uygulamasını hayata geçireceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, evinin mutfağından seslendiği videoyu, “Bir insan neden yoksul evlatlarımızın beslenme çantasını reddeder, inanın aklım almıyor! Yapacak bir şey yok, acı ve ıstıraplarının üstesinden gelme mücadelesine kendi başımıza devam edeceğiz” mesajıyla paylaştı.
Kılıçdaroğlu videosunda şunları söyledi:
“Ekonomi hepimizi vurdu. Çok yoksullaştık. Buna artık yoksullaşma denmez. Bir ekonomik şiddet ile karşı karşıyayız. Bunun adı olsa olsa zulüm olur. Tüm ülke, işlemediğimiz bir suçun cezasını çekiyor gibiyiz. Ekonomik terördür bu. Ancak bu yoksulluk, terörün en kötüsü, çocuk yoksulluğu.
Bambaşka bir seviye. Evlatlarımızın bir kısmı yarı aç yarı tok yatağa giriyor. Öğretmenlerle konuşuyorum. Bazı çocuklarımızın okula götürdüğü beslenme çantalarında kuru ekmek ve su var. Bu ülkede çocuklarımızın bir kısmı beslenme saatinde arkadaşlarından saklanıyor, baygınlık geçiriyor.
Anne ve babaları veresiye yazdırıp çocuklarına peynir ekmek alıyor. Bir şey yapmak zorundayız. Bakın bu yoksulluğun zıttı zenginlik değil, adalet. Bu çocuklara verilmeyen adalet. Yol arkadaşlarıma söyledim, mecliste bu konuda bir destek isteyelim. Çocuklarımıza beslenme saatinde ücretsiz öğle yemeği verilmesine yönelik bir önerge verelim dedik ve verdiler.
Peki ne oldu, AK Parti ve MHP oylarıyla bu önergemiz reddedildi. Allah aşkına, aç çocuk, nasıl bir siyaset kavgası olabilir, aklım almıyor. Reddetmek için ellerini kaldırdılar. Bu milleti ne hale getirdiler. En yoksul ve en savunmasız çocuklarımıza karşı el kaldırdılar.”
Selvi Kılıçdaroğlu ise şöyle konuştu:
“Gerçekten bu konuyu hem evde konuşuyoruz hem sokakta karşılaşıyoruz. İnsanlar, çocuklar şikayetçi. Annelerin babaların çocukların beslenme çantasına bir şey koyacak paraları yok. Ama her türlü aç gözlülüğe para var. Biz de evlat sahibiyiz.  Gerçekten utanıyoruz, üzülüyoruz, içimiz acıyor.  Türkiye’de yoksulluk, çok karmaşık bir konu olabilir ama bir çocuğu beslemek için bu kadar karmaşık olmamalı.”
KILIÇDAROĞLU’NDAN VAAT
Sözlerine devam eden Kemal Kılıçdaroğlu, “İktidara gelir gelmez, bu ülkenin evlatlarına okullarımızda bir öğün ücretsiz yemek uygulamasını hayata geçireceğiz.” dedi.
İŞ İNSANLARINA ÇAĞRI YAPTI
“Ancak şu an durum acil” diye devam eden Kılıçdaroğlu, iş insanlarına şu sözlerle çağrı yaptı: “Beylikdüzü, İzmit, Çankaya gibi belediyelerimiz çocuklarımıza bir öğün sağlıklı ve yeterli yemek verecek uygulamayı hayata geçirdiler. İhtiyaç sahibi çocuklarımız arkadaşlarında geri kalmadan beslenme çantalarına ulaşıyorlar. Kurumlara, iş insanlarına çağrıdır. Belediyelerimize bu konuda destek verin. Gelin hep birlikte yardım edelim yavrularımıza. İktidara gelmemize 6-7 ay kaldı. Ama çocuklarımızın kaybedecek bir günü bile yok. Biz başlıyoruz.”
EKMEK VE GÜL’ÜN KAMPANYASI
Ekmek ve Gül’ün “Okullarda Bir Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek Her Çocuğun Hakkı” diyerek başlattığı kampanya geniş kesimler tarafından ilgi görmüştü. Ülke çapında pek çok kadın derneği, veli derneği, mahalle inisiyatifleri ile birlikte imza standları açan kadınların kampanyası karşılık bulmuş, konu Meclis gündemine de taşınmıştı.
Ekim ayında CHP, HDP, İyi Parti ve TİP’in konuyla ilgili meclis genel kuruluna verdiği kanun teklifleri de yine AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti. Bu hakkın gereğinin yerine getirilmesi ile ilgili Milli Eğitim Bakanı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanına verilen soru önergeleri ise halen yanıtlanmadı. (EVRENSEL)
2649970cookie-checkKılıçdaroğlu: Okullarda çocuklara bir öğün ücretsiz yemek uygulamasını hayata geçireceğiz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.