Kılıçdaroğlu: Siyasi partilerin dini olamaz

Genç İmam Hatipliler Derneği üyeleriyle iftar yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul seçiminde kul hakkı yendiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, önceki gün iftarda Genç İmam Hatipliler Derneği yöneticileri ve üyeleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, “Haksızlık karşısında tutumumuzun net olması gerekiyor. Vicdani bir tutum sergilemeliyiz. İstanbulluların gasp edilen hakkı teslim edeceğine inanıyorum” dedi.

Dinin siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “İslamiyet hoşgörü dinidir. Sevgi ve kardeşlik dinidir. Birleştirici olmamız gerekir. Eğer birleştirici olursak İslamiyete en büyük hizmeti yapmış oluruz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, önceki gün iftarda Genç İmam Hatipliler Derneği yöneticileri ve üyeleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu ile dernek üyeleri yaklaşık 1.5 saat boyunca karşılıklı bir sohbet gerçekleştirdi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre; gençlerin soruları üzerine Kılıçdaroğlu’nun YSK’nin ramazan ayının başında verdiği kararı anımsatarak, “İstanbul seçiminde kul hakkı yenildi” dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun dinin siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirterek “İslamiyet hoşgörü dinidir. Sevgi ve kardeşlik dinidir. Birleştirici olmamız gerekir. Eğer birleştirici olursak İslamiyete en büyük hizmeti yapmış oluruz” dediği ifade edildi.

Kılıçdaroğlu’nun devletin ve kurumların dini olmayacağını söyleyerek, “Örneğin Merkez Bankası’nın dini olabilir mi? Siyasi partilerin de dini olamaz. Sadece kişilerin dini inançları olabilir. Herkesin inancına saygılı olunması gerekir. CHP zaman zaman bu konularda eleştiriliyor ancak bu kabul edilemez” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun Hz. Muhammed’in Veda Hutbesi’ne değinerek, “Veda Hutbesi aslında bir insan hakları beyannamesidir. Günümüze ışık tutuyor” dediği öğrenildi. Genç İmam Hatipliler Derneği üyelerinin de bütün siyasal partilere eşit mesafede olduklarını belirtti.

2303590cookie-checkKılıçdaroğlu: Siyasi partilerin dini olamaz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.