Kılıçdaroğlu trol ağını ifşa etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, paylaştığı video ile AKP’nin trol ağını anlattı: Halkımızdan vergiyle, zamlarla çalınan paraları, devasa bir trol ağını beslemek için harcıyorlar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 16.05’te yaptığı Twitter hesabından yaptığı “Bu akşam saat 21.00’de, Sarayın bana atadığı trollerimi ve ayrıca, Türkiye’nin tüm trollerini davet ediyorum. Konuşacaklarımız var. Sevgili halkım, siz de gelin şahit olun. Burada buluşmak üzere” duyurusunun ardından söz konusu saatte 6 dakika 50 saniyelik bir video kaydı paylaştı.

“Halkımızdan vergiyle, zamlarla çalınan paraları, devasa bir trol ağını beslemek için harcıyorlar. Milletin mutfağı yangın yeri, Sarayın tek derdi illegal dinleme, MOBESE ile izleme, trollerle küfür kıyamet. Ahlaksızlığın sınırı yok, çocuklar bile araç…” notuyla paylaşılan videoda Kılıçdaroğlu, AKP’nin trol ağını anlattı.

Videoda Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“SİZİN PARANIZI ÖNCE HAZİNE’YE ALIYORLAR, SONRA BUNLARA AKTARIYORLAR”
“Sevgili halkım merhaba. Şahıs ve ailesinin trolleri, gelniz mi? Size de merhaba. Bugün Saray tarafından bana özel olarak atanan trolleri ve Türkiye genelinde kurulan devasa trol ağını anlatmak için sizi davet ettim. Biliyorsunuz, bu Saray’ın şatafatını devam ettirmek için beslediği yapılar var. Milletin mutfağı faturalardan kırılırken devasa bir trol ağı, Hazine’den çalınan paralarla besleniyor. Anladınız mı şimdi bir tek imzayla neden 6 milyar lira beşli çeteden birine aktarılıyor. Onlar bu parayla havuz medyası gibi kanalları finanse ediyorlar. Finanse edilen diğer bir illegal ordu da işte bu troller. Sizin paranızı önce Hazine’ye alıyorlar, sonra bunlara aktarıyorlar. Ama yetmiyor artık Hazine. Onun için sizlere döndüler. Vergi üstüne vergi, zam üstüne zam, faturayı yine size çıkarıyorlar. Çünkü yeniden götürmek üzere Hazine’ye para aktarmaları gerekiyor ıslak imzalarla.”

“SON 6 AYDA BENİ ETİKETLEYEN 700 BİN TWEET’İN 300 BİNİN BU MAAŞLI TROLLERE ÜRETTİRMİŞLER”
“Ben de bu trol ağının deşifre edilmesi için araştırmacılardan yardım istedim. Elimde bir rapor var. Bu rapor dünyada bir ilk. İllegal bir trol ağının nasıl çalıştığını gösteriyor. Ayrıca da isim isim deşifre ediyor bu trolleri. Hepsi elimizde. Ama ben bana atanmış trollerime özel bir teşekkürü borç bilirim. Müthiş bir iş çıkarmışlar. Son 6 ayda beni etiketleyen 700 binden fazla tweet atılmış. Bunların 300 binini bu maaşlı trollere ürettirmişler.”

“DEVLETİ SUÇA ALET EDİYORLAR”
“Bu Saray’ın her şeyi sahte, her şeyi illegal. Devleti suça alet ediyorlar. Ses dinlemesi yapıyorlar, MOBESE ile her hareketimizi takip ediyorlar, dijitalde de bir trol ordusuyla karalamalar yapıyorlar. Saray’ın tüm meşgalesi bu. Halkımız ise sefalet içinde.”

“TIPKI BİR ORDU GİBİ”
“Bir ikisini anlatayım. Nevzat Kanlı ya da kanlınevzat35, diğer namı Son Laik Bükücü. Nevzat Kanlı benim dijital sapığım gibi bir şey. Ne yazsam, ne tweet atsam, nerede bir konuşmam yayınlansa bu sapığım hemen altına küfürleri döşeniyor. Çünkü söyleyeceği karşı bir fikir, bir görüş yok. İşi gücü deliler gibi küfretmek. Aslında bu ağlar iç içe geçmiş durumda. Nevzat Kanlı bir iç ağ, ona bağlanmış troller var, onun sinyaliyle bu troller devreye girip onun küfürlerini paylaşıp duruyorlar. Mesela son 3-4 ay içinde Nevzat Kanlı bana yaklaşık 4 bin kez küfretmiş. Günde ortalama 40 küfür eder. Sanmayın ki Nevzat Kanlı bir robot, sizin gibi gerçek bir kişi. Saray’ın taşıyıcı trollerinden biri. Gerçi bu aralar hesabı askıda. Ama biz biliyoruz onun ne yaptığını.

Nevzat Kanlı gibi 10 civarında taşıyıcı trol daha var. Bunların altındaysa yine örgütlenmiş, sinyal bekleyen başka troller de var. Sayıları on binleri buluyor bunların. Tıpkı bir ordu gibi.”

“SAHTE İSİMLERİN ARKASINA GİZLENEREK KENDİNİ KURTARAMAZSIN”
“Mesela Trakyalı diye bir diğer trol başı. Günde beni hedef alan 30 tweet atıyor. Günde 30 küfür. Bu troller vallahi de billahi de harcanıyor. Bunların yeri Guinness Rekorlar Kitabı. Erdoğan, sen bunların sigortasını yapıyor musun? Bir imzana bakar. Seversin sen ıslak imzayı.

Sonra Servet K. -rakamları uzun- diye bir trol başı daha var. Bakın bu trol de son 3-4 ayda 3 bin 315 tweet yazmış. Evladım sen de harcanıyorsun buralarda. Sabri Köntek, JabaRecep8, sizleri de biliyorum. Ve tabii sizin lider ekibinizi de. The Marjinal, Medya Adamı, anladınız değil mi beni?

Mesela bir tanesi demiş ki -çok afedersiniz- ‘Lan Kemal, bir sonraki seçimi kazan ben de donla gezeceğim’. Bak ben bunu söz olarak kabul ediyorum. Evladım öyle sahte isimlerin arkasına gizlenerek kendini kurtaramazsın. Hepinizi biliyoruz.”

“KILAVUZLARI CAMİDE DİL KOPARTIYOR, BUNLAR DA DİJİTALDE”
“Sevgili halkım, bunların işleyişleri çok basit: Trol başları ve yazılımlarıyla bir hashtag açıyorlar. Ve sürülerine talimat veriyorlar ‘saldırın’ diye. Hepsi fake. Hashtag’ler, hepsi bot hesapların marifeti. Dilleri de çok tanıdık, ağababalarının dili. Kılavuzları camide dil kopartıyor, bunlar da dijitalde.”

“GÜN GELİR BUNLARIN SONUÇLARI ÇOK AĞIR OLUR”
“Sevgili troller, size bir tavsiye. Verdikleri 3-5 kuruşa kanmayın, gün gelir bunların sonuçları çok ağır olur.”

“TOPLA CESARETİNİ ÇIK KARŞIMA”
“Sevgili baş algıcı, asıl sözüm sana. Çoluğu çocuğu bu algı işlerine, bu pisliklerine niye alet ediyorsun. Teşkilatlarını küfür merkezlerine dönüştürmüşsün. Utanmıyor musun. Onların başını yakma. Otur kendin yaz tweet’lerini. Ya da topla cesaretini çık karşıma. Sen zaten küfür etsen kimse şaşırmaz, merak etme.

Bugünün hashtag’i de benden olsun sevgili halkım: #SarayınTrolleriİfşaOldu. Ya da boş verin, etiket falan da yazmayın. Haydi eyvallah.” (HABER MERKEZİ)

2581250cookie-checkKılıçdaroğlu trol ağını ifşa etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.