Kılıçdaroğlu’ndan Bilal Erdoğan’a tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası bağımsızlığı konusunda hükümete eleştiriler getirmeyi sürdürdü. Kılıçdaroğlu, bürokratlara yaptığı çağrıya gelen eleştiriler için de “Savcılığa başvurmazsanız namertsiniz” dedi.

CHP lideri, “mafyatik ilişkilere giren” bürokratları “tehdit ettiğini” söyledi. Torpille devlete yerleştirilenler olduğunu da savunan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu, Bilal Erdoğan’a da tepki gösterdi ve “Bir cumhurbaşkanının oğlu torpille devlete adam yerleştiremez” dedi.

CHP lideri, Büyükada’daki vakıf binası ile gündeme gelen TÜGVA’nın da paralel bir yapı gibi çalıştığını söyledi. Kılıçdaroğlu, devlette, “ikili bir yapı ortaya çıktığını” savundu.

‘Merkez Bankası’nın kendi parası değil’

Kemal Kılıçdaroğlu, “Merkezi Bankası çalışanları unutmasınlar, devri iktidarımızda, nasıl müdahale etmeğini, ekonominin nasıl değiştiğini göreceksiniz.” dedi.

CHP lideri, Merkez Bankası’nın kasasında olduğu söylenen 123 milyar doların da “başkalarının parası” olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu,”123 milyar doların bir senti bile Merkez Bankası’nın kendi parası değil” dedi.

Merkez Bankası’na yaptığı ziyareti de gündeme getiren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Devlet bizim devletimiz. Devletin kurumlarına sahip çıkmak, onların yasal çerçevede çalışmasını özendirmek en çok CHP’ye yakışır. Fiyat istikrarından TCMB sorumlu ama fiyatlar durmuyor. Neden böyle? Sıcak siyaset TCMB’ye müdahale ediyor.” BBC TÜRKÇE

2558310cookie-checkKılıçdaroğlu’ndan Bilal Erdoğan’a tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.