Kılıçdaroğlu’ndan Diyarbakır’da “sorunları birlikte çözme” sözü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki günlük Diyarbakır ziyareti başladı. Kılıçdaroğlu, “Bedeli ne olursa olsun bu memleketin huzura, kucaklaşmaya ve helalleşmeye ihtiyacı var” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ocak ayında yapılması beklenen Diyarbakır ziyaretini bugün gerçekleştirdi.

SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZME SÖZÜ
Kılıçdaroğlu’nun “Hellaleşme” adıyla yaptığı ziyaretin ilk durağı kentteki kanaat önderleri ile Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi avukat Türkan Elçi, Zübeyir Akkoç’un eşi Nebahat Akkoç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’nın eşi Zeynep Mızraklı ve öğretmen Ayşe Çelik’in de aralarında bulunduğu kadınlarla bir araya geldi.

Basına kapalı bu görüşmenin ardından Sur İlçesi’nde esnaf ziyaretinde bulunarak esnafın sorunlarını dinledi.

Yoğun katılımın gerçekleştiği esnaf ziyaretinde yurttaşlar başta Kürt Sorunu çözümü olmak üzere ekonomi ve sosyal sorunlara yönelik taleplerini dile getirirken Kılıçdaroğlu, bu sorunlarını birlikte çözme sözünü verdi.

Esnaf ziyaretinin ardından Dengbêj Evi’ne geçerek burada uzun hava dinledi. Dinletinin ardından üye katılım töreni için Sezai Karakoç Kültür Merkezi’ne geçti.

“BÖLGE OLARAK HUZUR İÇİNDE YAŞAYACAĞIZ”
Törende konuşan Kılıçdaroğlu, halkın sorunlarını çözmeye talip olduğunu belirterek “Niye bize oy vermiyorlar; oy istiyorsan gideceksin, derdini dinleyeceksin. Çayını içeceksin; derdini dinleyeceksin, ondan sonra diyeceksin ki ben sizin dertlerinizi çözmeye talibim” dedi.

Kılıçdaroğlu partisinin üyelerine, “Yeni kadrolarla gençlerle kadınlarla yolumuza devam edeceğiz aydınlık parlak bir Türkiye’yi yeniden inşa etmek üzere. Barışı, dostluğu her yerde seslendireceksiniz. CHP’li olmanın böyle bir sorumluluğu var. Ülkemizin bugünü ve geleceği gençlere emanet. Bütün bölge olarak huzur içinde yaşayacağız. Orta Doğu’yu kastediyorum. Ne ezilen ne ezen, insanca hakça bir düzeni beraber getireceğiz” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

2590110cookie-checkKılıçdaroğlu’ndan Diyarbakır’da “sorunları birlikte çözme” sözü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.