Kılıçdaroğlu’ndan yeni döneme ilişkin ilk yorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeminiyle yaşayan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle ilgili değerlendirme yaptı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplandı. Basına kapalı olarak yapılan ve yaklaşık 3 saat süren MYK toplantısında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemini ile başlayan yeni sistemde izlenecek yol değerlendirildi.

‘ABARTACAK BİR ŞEY YOK’

Hürriyet’ten Rifat Başaran’ın haberine göre Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın Meclis’teki yemin töreni ile Beştepe’deki programa katılmama gerekçesini, “Bir parti genel başkanı yemin ediyormuş. Neden gideyim? Abartacak bir şey yok” diye açıkladı.

Kahraman, TBMM’nin açılış töreninin ardından makamındaki toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘nun bulunmamasına ilişkin Herkesi davet ettik. Galiba randevusu vardı dedi. Kılıçdaroğlu ise davet edilmediğini belirterek Meclis Başkanı’na yalan söylemek yakışmıyor dedi.

‘MECLİS’İ AKTİF ŞEKİLDE ÇALIŞTIRMAMIZ LAZIM’

Toplantıda yeni sistemde nasıl bir muhalefet ortaya konulacağı üzerinde de duruldu. Kılıçdaroğlu, “Bu dönemde Meclis’i aktif şekilde çalıştırmamız gerekiyor. CHP grubu ciddi ve bilgiye dayalı bir muhalefet gösterecek” dedi.

‘GENİŞ DEMOKRASİ İTTİFAKI’

Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde demokrasi mücadelesinin daha da yükseltileceğini belirterek, Meclis’te ve diğer tüm platformlarda ‘geniş demokrasi ittifakı’ yönünde adımlar atılması gerektiğini kaydetti.

2207330cookie-checkKılıçdaroğlu’ndan yeni döneme ilişkin ilk yorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.