Kilisede Anadolu ezgileri çınlayacak…

Anadolu folk müzik grubu Anatolian Collective, 2 Subat Cumartesi saat 19’da “Stoke Newington Church Street London N16 9ES” adresindeki St Mary’s Old Church’de konser verecek.

Anatolian Collective olarak sahneye çıkacak müzisyenler şöyle:

Hüseyin Kaplan (Bağlama, Vokal), Dursuncan Çakın (Bağlama, Dede Sazı, Vokal), Erdal Ünsalan (Divan Bağlama, Vokal), Cem Tuncer (Bas Gitar), Serkan Çakmak (Kaval), Gizem Altınordu (Perkusyon), Melisa Yıldırım (Kemane).

Anatolian Collective yaptığı açıklamada grubu şöyle tanıttı:

“Anatolian Collective, Londra’da sanat hayatını sürdüren bir grup müzisyenin 2017 yılında dünya müzikleri yapmak, Anadolu’nun farklı bölgelerindeki halk türkülerini kendi düzenlemeleri ile icra etmek, etnik müzik yapan farklı ülkelerden müzisyenlerle ortak çalışmalar yapmak, bu çalışmaları dünyanın farklı bölgelerine taşımak için kurduğu bir topluluktur.

Özellikle Türkiye’de unutulmaya yüz tutmuş farklı uluslara ait halk ezgilerinin ritim farklılıklarını, akort çeşitliliklerini, çalış tekniklerini ve zengin ses tınılarını dinleyici ile buluşturmayı hedeflemektedir.

Binlerce yıldır birçok kültüre ev sahipliği yapmış Anadolu’nun, halk ezgilerindeki zenginliği dünya müziklerinin eşsiz tınılarıyla bir araya getirme düşüncesi ile bugüne kadar birçok defa sahne almış, farklı etnik gruplarla aynı sahneyi paylaşmıştır.”

Açıklamada konser biletlerinin 15 sterlin olduğu belirtildi.

2267390cookie-checkKilisede Anadolu ezgileri çınlayacak…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.