Kilise’de sufi müziği

Türkiye’nin bin yıllık mistik ve halk müziği geleneğinden örneklerlin sesendirildiği konserde, İngiliz dinleyiciler kendinden geçti.

Angel’daki St. Mark’s Kilisesi’nde gerçekleşen konserde sahneye çıkan Türk Sufi ve folk müziği sanatçısı Latif Bolat, Londra dinletisinde gerek geleneksel ilahı ve nefeslerden gerekse de kendi bestelerinden oluşan bir program sundu.

Konserde, müziğin yanı sıra Anadolu’nun mistik şiir geleneğinin en güzellerinden oluşan bir şiir demeti ile birlikte Anadolu’nun çeşitli yönlerini yansıtan bir de slayt gösterisi yer aldı.

Latif Bolat, Türkiye’de bin yıllık aşık ve mistik geleneğinin en önemli temsilcileri sayılan Nesimi, Pir Sultan Abdal, Niyazi Mısrı, Edip Harabı, Ummi Sinan, Yunus Emre, Hilmi Dedebaba’nın hem nefes ve ilahilerini hem de şiirlerini söyledi.

Piyanoya uyarladığı halk türkülerinin de yer aldığı konserde, Amerikalı ozan Jennifer Ferraro ile hazırladığı ve 2006 Eylül’ünde yayınlanacak olan “Türk Şiirinde Tanrıya İsyan Edenler” başlıklı şiir çeviri kitabından da örneklerin okudu.

Bu programın gerek Türkler ve gerekse Türk kültürüne ilgi duyanlar için özel bir ilgi uyandırması bekleniyor.

825890cookie-checkKilise’de sufi müziği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.