Kimlik numarasında ‘esneme’ sinyali…

Görüşmede, AK Parti, CHP ve MHP’nin, ”Nüfus cüzdanlarında Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası olmayanların 29 Mart yerel seçimlerinde oy kullanamayacağı yönündeki kararın gözden geçirilmesi yönündeki istekleri” iletildi.

Görüşmenin ardından açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, YSK’nın bu akşam toplanarak geçerli belgelerde T.C Kimlik Numarası bulunma zorunluluğu kararını yeniden görüşeceğini bildirdi.

GÜL, AYDIN’I KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Gül, YSK Başkanı Aydın’ı kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül’ün daveti üzerine, Çankaya Köşkü’nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 40 dakika sürdü.

Gül ile yaptığı görüşmenin ardından YSK’ya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın,  ”Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ile ilgili bilgi aldı. ‘TC Kimlik Numarası’nın yasal dayanağı nedir’ diye sordu. Onları anlattım. Benim kuşkum Türkiye’nin yurt dışında seçim yönünden sicili çok temiz. Bu yönden bir sakınca doğmasın, benim derdim, budur’ dedi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün, herhangi bir talebi olmadığını söyleyen Aydın, ”Burada sorumlu YSK mı?” sorusu üzerine de ”YSK kendi başına buyruk bir kurum değil. 298 sayılı yasanın 87. maddesini açın okuyun. Orada açıkça, net olarak yazılı” yanıtını verdi. 

1191570cookie-checkKimlik numarasında ‘esneme’ sinyali…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.