“Kira artışı en fazla %25 olacak”

Adalet Bakanı Bozdağ “Konut kiralarında, 1 yıl süreyle, bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilecek, üzerindeki artışlar geçerli olmayacak” dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Meyra Palace Otel’de düzenlenen “Uzlaştırma Ödül Töreni ve Sempozyumu”nda yaptığı konuşmada, yeni kira düzenlemesini açıkladı.

Bozdağ, “Konut kiralarında, 1 yıl süreyle, bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilecek, üzerindeki artışlar geçerli olmayacak.

1 Temmuz 2023’e kadar yenilenecek sözleşmelerde önceki kira yılının yüzde 25’ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olacağı hükmü Borçlar Kanunu’na eklenecek” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonunda bugün Borçlar Kanunu’na geçici madde eklenmesinin söz konusu olacağını belirtti.

Bakan Bozdağ, “Bu düzenlemeyi yaparken geçici olmasına özellikle önem verdik. Geçici bir düzenleme. Bu düzenlemede, kiracı ve sahibinin hukukuna halel vermeden ikisinin de belli bir fedakarlıkta bir noktada durmasına da özen gösterdik. Umarım beklentileri karşılar. Umarım beklediğimiz sonuçları doğurur” ifadelerini kullandı.

2612970cookie-check“Kira artışı en fazla %25 olacak”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.