Kırmızı çarpıya Londra’dan da tepti

Britanya Alevi Federasyonu ve Britanya Kürecikliler Dayanışma ve Kültür Derneği’nden Malatya’da Alevi evlerinin işaretlenmesine tepki.

Britanya Alevi Federasyonu ve Britanya Kürecikliler Dayanışma ve Kültür Derneği’nin geçen pazar günü yaptığı ortak açıklama aynen şöyle:

“21 Kasım tarihinde Malatya’da 13 Alevi ailemizin evleri karanlık güçler tarafından işaretlenmiştir.

Daha önce de 15 Temmuz sözde darbe girişimi sırasında, sanki bu sözde darbe girişimini Aleviler yapmış gibi yine Paşaköşkü’ndeki Alevi canlarımıza saldırılar gerçekleştirilmiştir. Buradaki amaç bellidir; özelde Alevilere, genelde ise muhalefetin tamamına gözdağı vermektir. Bizler bu çarpı işaretlerinin ne anlama geldiğini ve bu karanlık güçlerin neyi hedeflediğini Maraş’tan, Çorum’dan, Dersim’den, Sivas’tan biliyoruz. Biz Aleviler bin yıllarıdır katliama uğradık, acılar çektik, zulme uğradık fakat asla boyun eğmedik, asla diz çökmedik, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz.

Öte yandan bu olayın hemen ertesi günü yine Malatya’da bu kez Ermeni canlarımızın derneğine taşlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Bizler bu çarpı işaretlerini koyanların, taşlı saldırıları gerçekleştirenlerin hangi amaca hizmet ettiklerini çok iyi biliyoruz. Aleviler olarak Ermeni canlarımızla da dayanışma içerisindeyiz. Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz!

AKP’nin Ortadoğu politikaları sonucu Suriye’de, Irak’ta, Rojava’da, Sur’da, Cizre’de, Lazkiye’de binlerce ailenin evleri başlarına yıkıldı, yüzbinlerce can katledildi, milyonlarca insan yuvasından oldu, binlerce insan göç yollarında hayatını kaybetti. AKP ve suç ortakları Katar ve Suudi Arabistan başta olmak üzere silah satan süpergüçlerin de savaş politikaları tıknamıştır. AKP’nin hırsızlıkları, Amerika’daki dava başta olmak üzere ülkemizde de birçok kurum ve kişi tarafından net olarak bilinmektedir. %51 seçim sistemi ile iktidarda kalmayı hedefleyen bu zihniyet, halklar arasında yeni yaralar açmak istemektedir. Bu tıkanıklığı AKP kendi adına Alevileri ve kendisine muhalefet eden tüm tarafları hedef göstererek, gündem değişiklği yaparak, kendi taraftarlarını kenetleyeceğini düşünmektedir.

Bu saldırıların Maraş Katliamı yıldönümünden hemen önce yapılması da manidar ve mesaj içeriklidir. Bizler bu filmi daha önce izledik, artık gerici ve ırkçı anlayışlara verecek bir tek canımız bile yoktur. Tüm gücümüzle bu saldırıların karşısında olmaya ve hedef alınan ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz.

Malatya başta olmak üzere Türkiye’de ve Dünyanın herhgangi bir yerinde yaşayan bütün mazlum halkların yanındayız ve dayanışma içerisindeyiz. Faşizme, ırkçılığa, gericiliğe ve cihatcılara karşı olan mücadelemiz devam edecektir.”

2140740cookie-checkKırmızı çarpıya Londra’dan da tepti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.