Kışanak ve Anlı tutuklandı

Diyarbakır’da haklarında yürütülen soruşturma kapsamında 5 gün önce gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Fırat Anlı ve Gülten Kışanak, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alınmasına tepki için yapılan bir protestoda gözaltına alınan DTP’nin Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata hakkında da tutuklama kararı verildi.

Doğan Haber Ajansı, Fırat Anlı ve Gülten Kışanak’ın ‘PKK örgüt üyeliği’ iddiasıyla, Ata’nın ise ‘örgüt yöneticiliği’ iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildiğini bildirdi.

Tutuklamalarla ilgili Halkların Demokratik Partisi’nden ( HDP ) ilk tepkiyi Grup Başkanvekili İdris Baluken, twitter aracılığı ile verdi.

Baluken, paylaştığı mesajda, “Mesele Ayla Akad, Fırat Anlı ve Gülten Kışanak’ın tutuklanması değil, bir halkın onuruna, haysiyetine, iradesine saldırı meselesidir” dedi.

Kışanak ve Anlı’nın avukatı olan Diyarbakır Barosu eski Başkanı Emin Aktar ise mahkeme çıkışında kısa bir açıklama yaptı.

Aktar, “Biz müvekkillerimizin hangi cezaevine konulacağını öğrenemedik. Öğrendiğimiz kadarıyla haklarında tutuklama kararı verilmeden konulacakları cezaevi ayarlanmış” dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Kışanak, Diyarbakır Havalimanı’nda, Anlı ise evinde gözaltına alınmıştı.

Kışanak’ın TBMM Darbe Komisyonu’na bilgi vermek için bulunduğu Ankara’dan dönüşte gözaltına alındığı belirtilmişti.

2023630cookie-checkKışanak ve Anlı tutuklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.