Kitap Şenliği’nde Aydın Çubukçu’ya Onur Ödülü verildi

Londra’da gerçekleştirilen ve 10 gün süren Kitap Şenliği’nde, sanata, edebiyata ve hayata katkılarından dolayı yazar Aydın Çubukçu’ya onur ödülü verildi.

Londra’da yapılan Kitap Şenliği, Fieldseat ev sahipliğinde 5. kez gerçekleşti. Şenliğe çok sayıda yazarın yanı sıra şair, tiyatrocu, sinemacı ve ressam da katıldı. Mehmet Ali Alabora, Suat Eroğlu, Süreyya Akay, Kemal Sahir Gürel, Canan Aktaş, Dursaliye Şahan, Ali Poyraz, Fergül Yücel, Kamil Küpeli, Zöhre Ülger, Melisa Yıldırım, Hüseyin Kaplan, Günyol Bakoğlu, Pelin Markirt, Onur Akın ve Aydın Çubukçu’nun konuşmacı olduğu 10 günlük şenlikte, Suna Alan ve Sel-Trio bir müzik dinletisi sundular.

Kitap Şenliği’nin son günü olan 27 Kasım akşamı yapılan programa katılan yazar Aydın Çubukçu’ya onur ödülü verildi. Şenliğin son etkinliği, sanatçı Mehmet Ali Alabora’nın moderatörlüğünü yaptığı ve Aydın Çubukçu, Pelin Markirt ve Onur Akın’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlik oldu. Günyol Bakoğlu’nun Aydın Çubukçu’yu kısaca anlattığı sunumunda, “Bizim 68’i hazırlayan Aydın Çubukçu hiç kendisinden söz etmemiş” diyerek, edebiyata, sanata ve düşünceye yaptığı katkılara vurgu yaptı.

Söyleşinin ardından Çubukçu’ya sanata, edebiyata ve hayata katkılarından dolayı “Onur Ödülü” takdim edildi. Mehmet Ali Alabora ve Fieldseat yöneticisi İrfan Şahin tarafından sunulan ödülden sonra konuşan Çubukçu, “Bazen bu tür ödüller, bir ayağı çukurda olan ve sırtını pışpışlamak için verilir. Bazen bir şeyler yapmak için verilir. Ben çok şey yapmadım. Bu ödülden sonra artık bir şeyler yapmalıyım” diyerek etkinliğe emeği geçen herkese teşekkür etti. EVRENSEL

2650200cookie-checkKitap Şenliği’nde Aydın Çubukçu’ya Onur Ödülü verildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.