KKTC 23. yılını kutluyor

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, kutlamalar çerçevesinde Cumhurbaşkanlığında tebrikleri kabul etti.


Saat 08.30’da başlayan, tebrik kabulüne, KKTC devlet ve hükümet yetkilileri, KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i temsilen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, törenlerde TBMM’yi temsil eden AK Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin, CHP Grup Başkan Vekili Ali Topuz, ANAP Grup Başkan Vekili Prof. Dr. Ömer Abuşoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni (TSK) temsil eden Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Orhan Yöney ile 22 ülkeden gelen milletvekili, gazeteci ve akademisyenden oluşan 52 yabancı konuk ile diğer yetkililer katıldı.


Kabulün ardından Lefkoşa Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene, üst düzey devlet ve hükümet yetkilileri, Türkiye’den gelen konuklar ve siyasi parti, kurum, kuruluş temsilcileri katıldı.


Törende protokol sırasına göre anıta çelenkler koyuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekildi. Anıt Özel Defteri’nin imzalanmasından sonra tören sona erdi. Buradaki törenin ardından, devlet protokolünün katıldığı, Kıbrıs Türklerinin özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’ün Anıt Kabri’nde düzenlenen törene geçildi.


Kutlamalar, resmi geçidin yapılacağı, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda saat 10.00’da düzenlenecek törenle devam edecek.


KKTC’NİN KURULUŞU İNGİLTERE’DE DE KUTLANACAK


Kıbrıslı Türkler adanın kuzeyinde 15 Kasım 1983’te kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 23’ncü yılını kutlayacak. KKTC nüfusuna yakın Kıbrıslı Türk’ün yaşadığı bilinen İngiltere’de de Kıbrıslı Türkler her yıl olduğu gibi cumhuriyetlerini kutlayacak.


15 Kasım’ı takip eden hafta boyunca çeşitli etkinlikler yapılacak. Kıbrıslı Türk öğrenciler ve sivil toplum örgütleri KKTC Londra Temsilciliği’ni ziyaret edecek. Haftasonu Türk okullarında günün önemi anlatılacak ve 17 Kasım gecesi de Temsilicilik, Başbakan’ın da katılacağı bir resepsiyon düzenleyecek… KKTC’yi tek tanıyan ülke Türkiye’nin Londra Büyükelçisi ve Londra Başkonsolos’u KKTC Londra temsilcisini kutlayacak…

694320cookie-checkKKTC 23. yılını kutluyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.