KKTC, Adalı cinayeti hakkında Türkiye’den bilgi istedi

25 yıl önce bugün suikastla öldürülen Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili açıklama yapan KKTC emniyeti, son iddialar ortaya atıldığı zaman Türkiye’den gerekli bilgi talebinde bulunulduğunu bildirdi.

KKTC Polis Genel Müdürlüğü Basın Subaylığı, 6 Temmuz 1966’da suikastla öldürülen Kutlu Adalı cinayetine ilişkin açıklama yaptı. AA’daki habere göre Müdürlük, Kutlu Adalı cinayeti dosyayla ilgili açıkl Türkiye Cumhuriyeti makamlarından gerekli bilgi talebinde bulunulduğunu bildirdi.

KKTC Polis Basın Subaylığından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde, 1996’da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen gazeteci-yazar Kutlu Adalı’nın ölümüyle ilgili farklı kesimlerin kendi görüşleri doğrultusunda yazılı, görsel ve sosyal medya üzerinden yönlendirici haberler yer almaya başladığı, ayrıca geçmişte gündeme gelmiş benzer konuların “yeniymiş gibi” halk üzerinde algı oluşturulmaya çalışıldığına dair ifadeler yer aldı.

Açıklamada, “Merhum Kutlu Adalı’nın öldürülmesi sonrasında iddia edilen her bilgi ve beyan sonrası, mütemadiyen yapılan soruşturma ve araştırmalarda tüm gayretlere karşın suç faillerini tespit etmek mümkün olmamıştır. Bu nedenle de dosya ‘meydana çıkarılamadı’ olarak tasnif edilmiş bulunmaktaydı” denildi.

İsim vermeden Sedat Peker’in cinayetle ilgili iddialarına değinilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bahse konu bu paylaşım ve gelişmeler çerçevesinde, Polis Genel Müdürlüğü tarafından cinayet dosyası yeniden soruşturma ve araştırma kapsamına alınmıştır. Bu maksatla Türkiye Cumhuriyeti makamlarından, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında 25 Aralık1987’de imzalanan ‘Suçluların Geri Verilmesi, Mahkeme İlamlarının Karşılıklı Tenfizi ve Adli Yardımlaşma Yasası’ uyarınca ilgili birimden gerekli bilgi talebinde bulunulmuştur.”

Açıklamada, cinayet dosyasıyla ilgili Polis Genel Müdürlüğünce gerekenlerin hassasiyetle yapılmaya devam edilmekte olduğu, araştırma ve incelemelerin, olay aydınlatılıncaya kadar elde edilecek yeni bilgiler çerçevesinde sürdürüleceği belirtildi.

2529290cookie-checkKKTC, Adalı cinayeti hakkında Türkiye’den bilgi istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.