KKTC Başbakanı’na soru yağmuru

KKTC Başbakanı Tufan Erhürman ve eşi Nilden Bektaş’ın 7 Mart Perşembe akşamı da KKTC Londra Temsilciliği’nin Wood Green’deki Grand Palace’ta organize ettiği “Halkla Buluşma” etkinliğinde Kıbrıslı toplum üyeleri de ilginç sorularıyla başbakanı terlettiler.

İşte sorulardan birkaçı:

HOROZOĞLU: GENÇLERE HİÇ SORDUNUZ MU?

Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere Başkanı Nafiya Horozoğlu, sorusunda siyasetçilere sitem etti.

Horozoğlu başbakana “Gençlerle ilgili konuşurken gençlerin ne istediklerini hiç sordunuz mu” diye sordu.

“Gençlerin asimile olurken politikacıların hiçbir şey yapmadığını sonra da salonda dinlemeye gelen gençler yok” diye yakındığını belirten Horozoğlu, “Biz toplumda birliktelik isteriz. Toplumdaki dernek yöneticileri egoları kenarda bırakmalı. Gençleri hep gölgede bıraktınız. Gençler iki kültür ve iki ülke arasında sıkıştı” diye devam etti.

GÜNEY: BABAMIN KATİLLERİ KORUNUYOR

Ramadan Cami Vakfı Başkanı Erkin Güney’de başbakana Kuzey Kıbrıs’ta babasının katillerinin yakalanması için 13 yıldır verdiği hukuk mücadelesinde karanlık ellerin adaleti engellediğini söyledi. Hukuk süreci tamamlanamadığı için babasını toprağa gömemediğini anlatan Güney, başbakandan dava dosyasının takipçisi olmasını istedi.

Güney’in söyledikleri aynen şöyle:

“Babam Ramadan Güney, 2006’da KKTC’de tedavi gördüğü hastanede öldürüldü. 1958’den ölümüne kadar Londra’da yaşayan babamız, ilk toplum camisi, mezarlığı ve cenaze işlerinin kurucusu olup yine toplumdaki ilk belediye meclisi üyesiydi. Hayatı boyunca kalbi Kıbrıs için attı ve bütün yatırımlarını Kuzey Kıbrıs’a yaptı. Babamızın katillerinin bulunması için KKTC’de başlattığımız hukuk mücadelesinde dava dosyalarımızın kaybolması gibi sürekli garip zorluklarla karşılaşıyoruz. Yasal süreç tamamlanamadığı için de babamız Ramadan Güney’i de 13 yıldır toprağa veremedik, özel bir bölümde tabutta bekletiyoruz. Acımız çok büyük. Sizden yalnızca ve yalnızca acılı ailem ve ülkemiz Kuzey Kıbrıs adına adaletin yerine getirilmesi için dosyamızın takipçisi olmanızı, karanlık ellerin yeniden adaleti engellemesinin önünde durmanızı saygılarımla arz ediyorum.”

Başbakan’ın Güney’in kendisine verdiği dilekçeyi Özel Kalem Müdürü’ne ilettiği ve davanın takipcisi olacağını belirttiği öğrenildi.

2279550cookie-checkKKTC Başbakanı’na soru yağmuru

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.