KKTC cumhurbaşkanını seçiyor

KKTC, bugün, Cumhurbaşkanı seçimi için sandık başına gidiyor. Seçimle birlikte Anayasa değişikliği için halkoylaması da yapılacak.

KKTC seçmeni bugün cumhurbaşkanı seçimi için sandık başında… 08.00 itibariyle başlayan ve 11 adayın yarışacağı seçimle birlikte anayasa değişikliği için halk oylaması da yapılıyor. Sandıkların kapanış saati ise 18.00…

Cumhurbaşkanlığı için bugüne kadarki en fazla adayın yarışacağı seçimde, seçmen 7’si bağımsız toplam 11 aday arasından birini tercih edecek. Sandığa gidecek vatandaş, halkoylamasında ise, Yüksek Mahkeme yargıçlarının sayısını artıran Anayasa değişikliği için tercihini belirtecek.

Cumhurbaşkanlığı için yarışacak 11 aday, oy pusulasındaki sıraya göre şöyle:

“Ersin Tatar (Ulusal Birlik Partisi), Tufan Erhürman (Cumhuriyetçi Türk Partisi), Erhan Arıklı (Yeniden Doğuş Partisi), Fuat Çiner (Milliyetçi Demokrasi Partisi), Arif Salih Kırdağ (Bağımsız), Ahmet Boran (Bağımsız), Mustafa Ulaş (Bağımsız), Alpan Uz (Bağımsız), Kudret Özersay (Bağımsız), Mustafa Akıncı (Bağımsız), Serdar Denktaş (Bağımsız).”

OY KULLANMA SÜRECİ SALGINA KARŞI ÖNLEMLERLE 08.00’DE BAŞLAYACAK

Bugünkü seçim ve halkoylamasında, 198 bin 867 seçmen oy kullanabilecek. Seçmenler, ülke genelinde oluşturulan seçim merkezlerindeki 738 sandıkta oylarını kullanacak.

Oy kullanma süreci, bugün saat 08.00’de başlayacak ve 18.00’de tamamlanacak. Ancak saat 18.00’e geldiğinde sandık başında oy vermek üzere bekleyen seçmeler olursa, sandık kurulu başkanı tarafından sayıldıktan sonra sırayla oylarını kullanabilecek.

Sonuçların, saat 22.00’ye kadar açıklanmış olması hedefleniyor.

Seçim ve halkoylaması, Koronavirüs salgını nedeniyle önceki yıllara göre oldukça farklı önlemlerle gerçekleşecek. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim günüyle ilgili aldığı önlemler uyarınca, seçmenler maskeli gidecekleri sandıklarda, burada verilecek eldiveni de takarak oy kullanacak.

AKINCI: SANDIKTA İÇ SESİNİZİ DİNLEYİN

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Cumhurbaşkanlığı seçimi için halka “iç sesinizi dinleyin” mesajı verdi.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Cumhurbaşkanlığı ve halk oylaması için Lefkoşa’da Şht. Ertuğrul İlkokulu’nda kurulacak 223 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Oy kullanma işlemini tamamlayan Akıncı, seçim sürecinde normal olmayan iki durumun yaşandığını, bunlardan birinin pandemi ve ikincisinin de halkın ‘siyasal sağlığı’ ve ‘toplumsal sağlığı’ ile oynandığını söyledi.

Pandemi sürecinde seçim kampanyası yürütmenin ne kadar zor olduğunu deneyimlediklerinin altını çizen Akıncı, broşür bile dağıtamadıklarına değindi.

Halkın kendisini ve ülkede yaşananları zaten yıllardır bildiğini ifade eden Akıncı, “Bu seçim kişisel gelecek seçimi değildir, toplumsal geleceğimiz adına halkın karar vereceği bir seçimdir” dedi.

Akıncı, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Seçim sürecinde görev üstlenen herkese ve seçime katkı koyacak halkımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Evimizde oturmayalım, iç sesimize kulak vererek oyumuzu kullanalım.” (KIBRIS POSTASI)

2459250cookie-checkKKTC cumhurbaşkanını seçiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.