KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın önemli açıklaması

28 Şubat 2011 tarihinde KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan önemli bir açıklama yapıldı. Bu açıklamanın, yayınlamış olduğum bir yazı nedeniyle yapıldığı inancıyla, GKK açıklamasını dikkatlice okudum. Aşağıda açıklamanın tam metnini veriyorum.

“GKK Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında “Askeri birliklerin envanterinde bulunan kanas marka suikast silahının çalındığı ve 2 Mart tarihinde yapılacak mitingde kullanılacağı” şeklinde haber ve açıklamalar yer aldığına dikkat çekildi.

“Sözde çalındığı iddia edilen silahla, provokatörler tarafından miting alanında suikast düzenlenebileceği ve bu olaydan güvenlik güçlerinin sorumlu olacağı, asıl amacın mitinge katılımı engellemek olduğu şeklinde ifadeler kullanılmaktadır” denilen açıklamada, KKTC’de görevli askeri birlikler ve Polis Genel Müdürlüğü envanterinde kaybolan ya da çalınan herhangi bir silah bulunmadığı vurgulandı.
Açıklamada şöyle denildi:

“Hiçbir somut bilgiye bağlı olmadan ve ilgili mercilerle koordine edilmeden basında yer alan bu tip haberlerin basın etiğine uygun olmadığı gibi, maksatlı olabileceği değerlendirilmektedir.”

(Kaynak : http://www.kibrissondakika.com/gkkdan-onemli-aciklama.htm)

Yukarıdaki önemli açıklamadaki bütün detaylara sonuna kadar inanıyorum. Ancak, benim yazmış olduğum yazıyla ilgili olup olmadığını doğrusu anlayamadım. KKTC’deki kayıp Kanas silahı ile ilgili yazımın iddia kısmını aşağıda yeniden veriyorum :

“2 Mart mitingi öncesinde çok dikkat edilmesi gereken bazı duyumları aşağıya veriyorum :
• Rum Yönetiminden mitingde provokasyon yapmak amacıyla ülkemize silahlı bir grup sokulması planı yapılıyor. Rum tarafından Kanas marka silahla gelecek kişi ya da kişiler konusunda duyumlar alınmaktadır. Bu kişilerin Gürcistan üzerinden Rum kesimine girdiği söyleniyor….
• Bu provokasyonların Rum kesiminden Yunan istihbarat örgütünce planlanacağı ve uygun zemin bulunursa birisi ya da birkaçının gerçekleştirileceği konusunda çok ciddi duyumlar alınmıştır.”

(Kaynak : http://www.volkangazetesi.net/koseyazisi3.asp?id=29382)

Yukarıdaki yazımdan da görüleceği gibi, “Rum tarafından Kanas marka silahla gelecek kişi ya da kişiler konusunda duyumlar alınmaktadır” tespiti yapmıştım. Bu nedenle, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın açıklamasını yazımla doğrudan ilgili bulamadım. Acaba, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nı suçlayan başka yazılar mı bulunuyor diye düşündüm, ancak bu tür bir yazıya da rastlamış değilim. Doğrusu kafam biraz karışmadı desem yalan olmaz.

Her şeye karşın, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın hassasiyet gösterip böyle bir açıklama yapmasını önemsiyorum ve doğru yaptıklarına inanıyorum. Bir başka inandığım ise bu açıklamanın benim yazımdaki iddia ile doğrudan ilgili olmadığıdır. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı envanterinden herhangi bir silahın kaybolmadığı açıklaması sonuna kadar doğrudur.

Acaba, Rum tarafından KKTC’ye sokulan kayıp silah var mıdır? Umarız yoktur. Bu konuda bir duyumumu okuyucularla paylaştım, ancak KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı açıklaması, Rum tarafından KKTC’ye sokulan silah olup olmadığıyla ilgili değildir. Umarız duyumum yanlıştır ve Rum tarafından KKTC’ye silahlar sokulmamıştır. Ancak, bu konuda yeni duyumlar elde ettiğimde, KKTC güvenlik makamlarıyla istişare ettikten sonra sizlerle paylaşmaktan çekinmeyeceğim.

Gerçek neden bir süre sonra ortaya çıktı. KKTC’de yayımlanan Havadis gazetesinin başyazarı olan Başaran Düzgün, hiçbir dayanağı olmayan bir iddia ortaya atarak KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nı zor durumda bırakıp açıklama yapma ihtiyacı duymalarına neden olmuş. Söz konusu gazete yazarının benim yazımı referans almadığını ve alamayacağını açıklamak için bu yazıyı kaleme almak ihtiyacı duydum. Eğer bu gerçek dışı iddiayı ortaya atmak için yukarıda yeniden verdiğim yazımı referans almışsa, yazımı okumadığı ve anlamadığı anlaşılıyor. Güvenlik Kuvvetleri’ni zor duruma düşürmeyi amaçlayan bu tür haber ve iddiaların sahipleri kim olursa olsun bu tavrı basın özgürlüğü kapsamında değerlendirmek söz konusu olamaz. Söz konusu yazarın iddiası nedeniyle düzeltme yapması ve GÜV.KK.’ndan özür dilemesi gerektiğine inanıyorum. KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın (KKTC Güv. K.K.) olgunlukla yapmış olduğu açıklamayı çok yerinde buldum. KKTC Güv. K.K.’na teşekkür etmek istiyorum.

672900cookie-checkKKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın önemli açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.