KKTC standı göz doldurdu

Dünya turizm borsası olarak da adlandırılan WTM’de yer alan KKTC standının ilgi gördüğü gözlendi. Geçen yıllara göre daha çekici düzenlenen standın açılış günü ziyaretçileri arasında Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanı Enver Öztürk, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Akın Alptuna, KKTC’nin Londra Temsilcisi Yonca Şenyiğit de yeraldı.



Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanı Enver Öztürk, KKTC Turizm Müsteşarı Mehmet Başel, KKTC’nin Londra Temsilcisi Yonca Şenyiğit ile KKTC standında


TURİZM BÜROSU İLGİDEN MEMNUN


KKTC Londra Temsilciliği Turizm Bürosu Koordinatörü Bengü Sonya da gazetemize verdiği demeçte fuarda KKTC standına gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi. Sonya, KKTC turizmini geliştirmek amacıyla yapılması gereken herşeyi yapmaya çalıştıklarını vurgulayarak, “Türkiye’den sonra en çok turist İngiltere’den gidiyor. Geçen yıl 98 bin İngiliz turist KKTC’de tatil yapmıştı. Önümüzdeki sezon için amacımız bu sayıyı artırmaktır.”


Kuzey Kıbrıs’ın turizmde katledilmemiş doğası ve fiyat açısından ciddi rekabet üstünlükleri olduğunu belirten Sonya, İngiltere’de yaşayan Türkçe konuşan topluma da seslenerek tatillerinde KKTC’yi tercih etmelerini istedi. Sonya, “Yurttaşlarımız KKTC’de hem iyi bir vakit geçirmiş olacak hem de izolasyonlara inat ayakta kalmaya çalışan ekonomimize katkıda bulunacaklardır. Kıbrıs’a bir giden mutlaka bir daha gitmek isteyecektir…” diye konuştu.



KKTC Londra Temsilciliği Turizm Bürosu’ndan Kadir Doruhan


Turizm Ofisi yetkililerinden Kadir Doruhan da KKTC Turizm Bürosu olarak dünya seyahat ve turizm endüstrisinin 23 milyar sterlinlik iş hacmi gerçekleştirmesinin beklendiği fuara iyi hazırlandıklarını söyledi. Doruhan, “KKTC turizmi bu yıl da WTM’de yerini alarak tarihi ve doğal güzelliklerini profesyonel fuar ziyaretçisi turizmcilere göstermeye çalışıyor” dedi.


FOTOĞRAF: KKTC Londra Temsilciliği Turizm Bürosu Koordinatörü Bengü Sonya

796190cookie-checkKKTC standı göz doldurdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.