KKTC’de 1 Mayıs Kuğulu Park’ta

Dev-İş, KTAMS, BES, Emek-İş, El-Sen, Devrimci Genel-İş, Devlet-İş, Mağusa Türk Genel-İş, Petrol-İş, Koop-Sen, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası,  Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, TUFAD ile Barış Derneği, “1 Mayıs İşçi Bayramı”nı birlikte kutlayacak.


“1 Mayıs Tertip Komitesi” oluşturma kararı alan örgütler, tüm emekçileri, kutlamalarına katılamaya davet etti.


Örgütler, dün, KTAMS’ta yaptıkları toplantıda, Lefkoşa’da yapacakları 1 Mayıs kutlamaları için toplantı yerini 10. Yıl Parkı (Kuğulu Park), toplantı saatini 10.00 olarak belirledi.


Oluşturulan programa göre, parkta yarım saat süreyle halk dansları gösterisi yapılmasının ardından, 1 Mayıs kortej yürüyüşüne başlanacak. Yürüyüşten sonra ise, saat 10.45’te Atatürk (Sarayönü) Meydanı’nda miting düzenlenecek.


Sunuculuğunu KTEZO Başkanı Hürrem Tulga’nın yapacağı mitingde, Dev-İş Genel Başkanı Mehmet Seyis ile BES Başkanı Birtan Aktolga birer konuşma yapacak. Miting, halka dansları gösterisiyle tamamlanacak.


Örgütler, dünkü toplantıda ayrıca, “1 Mayıs Tertip Komitesi”ni de oluşturdular.
Dev-İş Genel Başkanı Mehmet Seyis’in, örgütler ardına konuyla ilgili olarak bugün yaptığı yazılı açıklamada, “1 Mayıs Tertip Komitesi”nde Dev-İş, KTAMS, BES ile  El-Sen’in görev aldığı kaydedildi.


Açıklamada, 1 Mayıs Tertip Komitesi’nin Pazartesi günü yeniden bir araya geleceğine işaret edilerek, bugünden sonra organizasyona katılmak isteyen diğer sivil toplum örgütlerinin Dev-İş’e başvurması istendi.


Bu yılki 1 Mayıs’ın, “herkese sendikal özgürlük” ve  “birleşik federal Kıbrıs” oluşturulması talebiyle kutlanacağı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:


 “Bu yıl ayrıca, unutmadığımız ve unutmayacağımız 1958 Kıbrıs işçi sınıfının ortak 1 Mayıs kutlamalarının, kutlamaların ardından ülkemizde faşist saldırıların başlatılarak ortak kutlanan işçi bayramlarının sonuncusu olmasının da 50’inci yılıdır. Örgütlerimizin Kıbrıs’ta yeniden tüm işçi sınıfının birlikte mücadele ve birlikte 1 Mayıslar hedefi sürmektedir.”
Açıklamada, bu yıl ayrıca, Kıbrıs işçi sınıfının, 1948 yılında, Türk-Rum birlikte başlattıkları ve bu güne kadar yansıyan önemli işçi kazanımlarının elde edildiği CMC maden grevlerinin  60’ıncı yıldönümü olduğuna işaret edilerek, tüm emekçiler 1 Mayıs kutlamalarına katılmaya davet edildi. 

707640cookie-checkKKTC’de 1 Mayıs Kuğulu Park’ta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.