KKTC’de 1 Mayıs’ta “Hayvan Hakları Savunucuları Günü” kutlanacak

Sevimli Dostlar Derneği Başkanı Oya Demirsöz, gün nedeniyle yaptığı açıklamada, tüm hayvanseverleri Cumartesi günü saat 12.00’de İskele-Boğaz Hayvanları Kurtarma Kulübü’nün İskele Boğaz’daki barınağına davet etti. Demirsöz, barınaktaki hayvanlar için götürülecek bir kutu mamanın, onları çok mutlu edeceğini vurguladı.

“Böylesi anlamlı bir günde gelin hep birlik olalım ve bütün hayvanlarımızın haklarını hep birlikte arayalım” diyen Oya Demirsöz, özellikle sokaklarda aç, susuz ve korku içinde yaşayan, her an bir aracın altında kalarak ölme tehlikesiyle karşı karşıya olan kedi ve köpeklerin haklarının savunulması çağrısı yaptı.

Demirsöz, hayvanların itilip kakılmasını, işkenceye, tecavüze maruz kalmasını istemediklerini vurgulayarak, ayrıca hayvanların bahislerde ve dövüşlerde kullanılmasına da karşı olduklarını, tüm bunların hayvan haklarına aykırı şeyler olduğunu anlattı.

Sevimli Dostlar Derneği Başkanı Oya Demirsöz, “Herkesi vicdanlarının sesini dinlemeye davet ediyorum. Kimsenin hayvanlara karşı bu tür eylem ve davranışlarda bulunmaya hakları yoktur. Bu tür davranışta bulunacak onlara engel olalım” dedi.

Hayvanların, insanların can dostları olduğuna işaret ederek “En güzel bir şekilde yaşamak onların da en doğal hakkıdır” diyen Demirsöz, herkesi ve özellikle yetkilileri hayvan haklarına da duyarlı olmaya çağırdı.

1242040cookie-checkKKTC’de 1 Mayıs’ta “Hayvan Hakları Savunucuları Günü” kutlanacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.