KKTC’de 108 ülkeli çevre konferansı

TAK’ın aktardığı habere göre Konferansın açılış konuşmasını bugün KKTC’ye gelen İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu yapacak.


Yakın Doğu Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 19-24 Şubat tarihleri arasında yer alacak uluslararası çevre konferansında 21 konu hakkında bin 400 bildiri sunulacak.


Yarın saat 10.30’da başlayacak konferansta, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve diğer yetkililer de katılacak. YDÜ akademisyenleri tarafından iki yıllık bir çalışma sonunda organize edilen konferansa, 108 ülkeden katkı yapıldı. Konferans için YDÜ kampusu içerisinde, paralel sunumların yer alacağı  14 salon ayrıldı. Konferans hakkında bilgi vermek amacıyla bir de web sayfası hazırlandı.


KONFERANS ANA BAŞLIKLARI


Konferansın ana başlıkları ve hangi başlıkta kaç bildiri sunulacağı şöyle:


Çevre Bilimi ve Teknolojisi (208),  Biyoçeşitliliğin Korunması ve Yönetimi (159),  İktisat, Gelişme ve Sürdürülebilirlik (122),  Çevre ve Sağlık (114),  Entegre Su Kaynakları Yönetimi (93), Kültürel Miras ve Çevre Faktörleri (73),  Enerji ve Gelişim: Yeni ve Yenilenebilir Enerji (65), Çevre Meselesinin Sosyal ve Psikolojik Boyutları (64), Çevresel Farkındalık, Eğitim ve Yaşam Boyu Öğrenim (60), Çevresel Bilgi ve Enformasyon Sistemleri (51), Denizler, Ekolojik Denge ve Sürdürülebilir Çevre (37), Küresel Isınma:  Tehdidin Boyutları (36), Çevre ve Gıda Maddelerinde Pestisitler (35), Doğa ve İnsan Kaynaklı Felâketlerin İlişkisi ve Tehditleri (33), Ticaret ve Çevre: Çıkarların Yeniden Tanımlanması (29), Çevre Hukuku ve Etik (29),  Uluslararası İlişkiler ve Çevre Meseleleri (18),  Edebiyat ve Çevresel Farkındalık (11),  Medyanın Rolü: Sorunlar ve Tehditler (10), Çevresel Organizasyonlar: Roller, Sorunlar ve Beklentiler (7), Politikada Yeşil Faktörü (5). 

697480cookie-checkKKTC’de 108 ülkeli çevre konferansı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.