KKTC’de ev alacak herkese ‘mortgage’

Uzun süre Londra’da bulunan ve 2003’te Kıbrıs’a geri dönen “Abaras Construction” direktörü Ali Cibo, hükümetin konut alacak yabancılara verdiği güvence ve çözüme doğru olumlu siyasi rüzgar ile birlikte sektörün kazançlı bir yatırım fırsatı yarattığını belirtti.


“EN İYİ YATIRIM ZAMANI”


Başarılı işadamı Cibo şunları söyledi:


“Kuzey Kıbrıs’a Rus ve İsrail kökenli yatırımcıların artan ilgisinin yanısıra Türkiye’den Alarko gibi saygın bir holding hotel, tatil köye ve bunları tamamlayan kompleks yatırımlarına başlayacak. Kuzey’e Türkiye’den su getirme projesi de hızla ilerliyor. En önemli gelişmelerden biri de Türkiye İş Bankası, Akbank, Denizbank ve Türk Bank gibi Türkiye ve KKTC’nin gözde bankalarının İngiliz ve İrlanda vatandaşlarına ‘mortgage’ verme projelerini devreye sokmalarıdır. İlk aşamada mülkün yüzde 70’i değerinde verilecek kredi oranı daha sonra artacaktır…”


KKTC’de turizm ve inşaat söktörünün ekonominin lokomotifi olduğunu belirten Cibo, yurtdışında yaşayan Türk ve Kıbrıslı Türk vatandaşlarının adaya yatırım yapmaya şöyle çağırdı:


“KKTC’de havuzlu bir villa fiyatı İngiltere’deki küçük bir dairenin neredeyse yarı fiyatına… Siyasi çözüm sonrasında fiyatlar Avrupa ülkelerine yaklaşacaktır. Bütün göstergelere bakıldığında Kuzey Kıbrıs’a yatırım yapmak için en doğru zamandır. Geçmişte bazı bürokratik sıkıntılar yaşandı ama şimdi çoğu aşıldı… Özellikle hükümetin ev alacak yabancılar da dahil herkese güvence verdiğini tekrar hatırlatmak istiyorum…”


“ÇEVRE DOSTU EV VE VİLLALAR”


Girne’de Colours Fashion Cafe’nin sahibi ve beyaz eşya bayisi de olan Cibo, “Abaras Construction”ın çalışmaları hakkında da şu bilgileri verdi:


“2003’ten bu yana Girne’de pek çok apartman ve villa yaptık. Son olarak çoğunu İngiliz vatandaşlarının satın aldığı Kyrenia Pearl kompleksi kapsamında 83 daireyi 15 ay gibi kısa bir sürede bitirdik. Yaptığımız her apartman ve villa, beyaz eşyası ve granit mutfak tezgahına sahip olarak görücüye çıkıyor. İnşaatlarımızın hepsi çevre dostudur. Bir tek zeytinağacı bile kesmedik. Evlerin hepsi güneş enerjisinden yararlanıyor ve özellikle neme karşı en gelişkin izolasyon yöntemlerini uyguluyoruz…”


“Abaras Construction” olarak yaptıkları her inşaata 5 yıl garanti verdiklerini belirten Cibo, ilgi duyanların 0090 (0)392 822 3975 ya da 0090 (0)392 822 4305 nolu telefonlardan arayabileceklerini www.abarasconstruction.com adresinden de ayrıntılı bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi. (AÇIK GAZETE)

707650cookie-checkKKTC’de ev alacak herkese ‘mortgage’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.