KKTC’de “Onlar Mangala, Biz Alana” eylemi yapılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte Kıbrıs’ta 46 yıl sonra açılan Maraş’a bugün yapacağı ziyareti KKTC solu “Onlar Mangala Biz Alana” adıyla protesto ediyor.

Hakkında yasaklanma girişiminde bulunulduğu açıklanan “Onlar Mangala Biz Alana” eyleminin planlandığı gibi saat 14.00’de Lefkoşa Pronto Çemberi’nde buluşarak gerçekleşeceği duyuruldu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Abdullah Korkmazhan, “Polisin ve Kaymakamlığın anayasal hakları yok sayan bu tutumu kabul edilemezdir” diyerek, “Eylemin gerçekleşmesi artık Kıbrıslı Türkler’in demokrasi ve iradesi meselesi haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Korkmazhan, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Onlar Mangala Biz Alana eylemimiz önceden planlandığı gibi demokratik, anayasal haklarımız çerçevesinde saat 14.00’da Pronto Çemberi’nde buluşarak gerçekleşecektir.

Polisin ve Kaymakamlığın anayasal hakları yok sayan bu tutumu kabul edilemezdir. Eylemin gerçekleşmesi artık Kıbrıslı Türkler’in demokrasi ve iradesi meselesi haline gelmiştir.

Halkımızı, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partileri demokrasimizi ve irademizi savunmak adına alanda olmaya çağırıyoruz.

Bağımsızlık Yolu, Sol Hareket, Baraka Kültür Merkezi” Kıbrıs Postası – SOSYAL MEDYA

ERDOĞAN DAVET EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Pazar günü adaya Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar davet etmişti.

İletişim Başkanlığı’ndan ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, “Ziyaret çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 37. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek törenlere katılacağı” belirtildi.

Açıklamada, Erdoğan ile Tatar arasında gerçekleştirilecek görüşmelerde, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs arasındaki yakın işbirliğinin daha da güçlendirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacağı ve bölgedeki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacağı bildirildi.

Açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti kapsamında Lefkoşa Acil Durum Hastanesi’nin resmi açılışının da yapılması öngörüldüğü ifade edildi.

2468580cookie-checkKKTC’de “Onlar Mangala, Biz Alana” eylemi yapılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.