KKTC’de park tartışması

Kıbrıs Türklerinin ezici çoğunluğu, Anavatan Türkiye ile yakın ilişkilerimizden son derece memnun. Genelkurmay Başkanımız Sayın Yaşar Büyükanıt’a gösterilen sevgi ve ilgi, bunun en açık kanıtıdır. Kıbrıs Türklerinin sessiz çoğunluğunun Türkiye sevgisine karşın, küçük bir azınlık (basınımızda ve siyasetimizde yaygara koparmak yeteneğine sahip olduğu için kendilerine Sesli Azınlık demek istiyorum), bir park ismini, Türkiye düşmanlığına kadar taşıma noktasına getirdi.


Ankara Çağlayan Parkı ile ilgili yazmış olduğum makaleme çok değişik kesimlerden destek belirten mesajlar aldım. Ancak bazı çevrelerden, bu yaklaşımımı eleştiren değerlendirmeler de gelmedi değil. KKTC’de yayınlanan ve en çok satan gazete niteliğindeki Kıbrıs gazetesinin bir yazarı (Sayın Emin Akkor), Ankara Çağlayan Parkı’nın Ankara’sına itiraz edenleri Türkiye düşmanı ilan ettiğimi açıkladı. Kıbrıs gazetesi yazarının Kıbrıslı Türkleri bir varlık olarak görmek istemeyenlere karşı mücadelesi devam edecekmiş.


Yazdığım yazıyı bir kez daha hatırlatmak istiyorum : “KKTC’de gazetecilik yaptığını sanan bazı kendini bilmezler, Lefkoşa’daki Çağlayan Parkı’nın “Ağlayan Park” olduğunu yazmak cüretini gösterecek kadar saldırganlaşmış durumda. İçindeki Türkiye düşmanlığını açığa çıkarmak için bundan iyi bir fırsat olur mu? “… ”Kimse, Kıbrıslı Türklere Türklük dersi vermeye kalkmıyor. Kıbrıslı Türkler, Türk olduklarını hiç unutmadı ve unutmayacak. Bir avuç Türklüğünü unutana da bir şey dediğimiz yok…” Bu cümlelerden anlaşılması gereken, bazılarının Ankara isminden rahatsız oldukları için bu konuyu gündeme getirdiği ve Anavatan düşmanlığı yapmak için bunu fırsat bildikleridir. Kıbrıs gibi değerli bir gazetenin yazarının bu cümleleri üzerine alınması çok yadırgadm.
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1 trilyon 650 milyar TL (1.650. 000 YTL) tutarındaki bir yardımı, KKTC’de Lefkoşa’da bulunan Çağlayan Parkı’nın ıslah edilmesi için Lefkoşa Türk Belediyesine bağışlıyor ve bu jeste karşılık da Park’ın ismi değişmeden başına Ankara ibaresi konulması kararı alınıyor. KKTC’de Sesli Azınlık olarak nitelendirdiğim bir ksıım basın mensubu ve siyasetçi, bunu bir vatan-millet meselesi yaparak Türkiye düşmanlığına dönüştürme gayreti içine girdi. Bunları eleştirmek, bizim görevimiz olmalı. Sessiz Çoğunluk adına bu görevi yapmalıyız. Ankara isminden rahatsız olmayıp park isminin değiştirilmesine karşı çıkanlara diyecek bir şeyimiz yok. Ancak, Ankara isminden rahatsız olup Türkiye düşmanlığı yapanları eleştirdiğim için Kıbrıs gazetesi gibi KKTC’de Sessiz Çoğunluğun okuduğu bir gazetede hedef gösterilmemi olağan karşılamadığımı açıklamak istiyorum.


Ankara Çağlayan Parkı’nın Ankara kısmından rahatsız olmanın kaynağı çok değişik olabilir. Bir kısım Sesli Azınlık, bunuTürkiye düşmanlığına dönüştürmüştür. Bunu hepimiz görmekteyiz. Ankara isminden rahatsız olarak gürültü koparan Sessiz Azınlığı mutlu etmek için KKTC Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Sayın Cemal Bulutoğulları’na bir önerim olacak:


KKTC’de park isminin değiştirilmesinden rahatsız olup gürültü koparan ve bunu eleştirdiğim için beni hedef yapmaya çalışan Sesli Azınlığı mutlu etmek için Belediye Meclisi’ni acil olarak  toplayınız ve Ankara Çağlayan Parkı’nın ismini Yorgo (Giorgos) Parkı olarak değiştiriniz. Belki o zaman bazılarının asimilasyona (!) karşı direnişleri başarılmış ve Sesli Azınlık mutlu edilmiş olur.

707290cookie-checkKKTC’de park tartışması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.