KKTC’de seçimler 20 Şubat’ta

Kuzey Kıbrıs’ta 20 Şubat 2005’te erken seçim yapılacağı açıklandı. Denktaş, 20 Aralık’ta Türkiye’ye gidiyor.

Açıklama Kuzey Kıbrıs lideri Rauf Denktaş’tan geldi. Rauf Denktaş bugün Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu ve mecliste grubu bulunan siyasi partilerin liderleriyle görüşmüştü.

Denktaş görüşme sonrası, 20 Aralık Pazartesi günü Türkiye’ye gideceğini hatırlatarak, seçim kararırın ziyareti öncesi ya da sonrası resmi gazetede yayınlanacağını söyledi.

‘Çetin bir devreye girildiğini’ ifade eden Denktaş, parti çıkarlarının bir yana bırakılarak, ‘sağlam durulmasını’ istedi.

Rauf Denktaş, ”Türkiye’nin bizi feda etmeyeceği bilinci içinde hareket etmeliyiz” dedi.

Denktaş, Kıbrıs’ta uzlaşma ve barış istemeyenin Rum tarafı olduğunun hep bir ağızdan dünyaya anlatılması gerektiğini kaydetti.

AB yolunda Kıbrıs’ı Türkiye’nin önüne engel olarak koymanın büyük bir ayıp olduğunu vurgulayan Denktaş, Kıbrıs’ta iki milletten bir millet yaratmaya çalışmanın akıl harcı olmadığını, ileride AB çerçevesinde birleşme yollarının aranacağını söyledi.

Kuzey Kıbrıs’ta, Cumhuriyetçi Türk Partisi liderliğindeki koalisyon mecliste çoğunluğu yitirmişti. Daha sonra yapılan koalisyon görüşmeleri ise başarısızlıkla sonuçlanmıştı.


1096690cookie-checkKKTC’de seçimler 20 Şubat’ta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.