KKTC’de yeni parti

Eski bakanlardan Salih Coşar başkanlığında bir süredir Özgür Düşünce Hareketi adıyla hareket eden eski DP’liler, Özgür Düşünce Partisi adı altında örgütlenmeye hazırlanıyor. Yeni parti yarın İçişleri Bakanlığı’nda tescil ettirilecek. 


Partinin, hareketi oluşturan 11 kişilik çekirdek kadro tarafından kurulacağını ve programını açıklamasının ardından örgütlenmenin artırılacağını söyleyen Coşar, hareketten partiye dönüşme gerekçelerini, ”Siyasi parti olarak daha yararlı olabiliriz.


Hareketlerin amaç ve hedefi başka, biz sadece fikir beyan ediyorduk. Partiye dönüşmekle çalışma alanımız daha geniş olacak” sözleriyle açıkladı.


Coşar, hareketin partiye dönüşmesinin yeni hükümet oluşumuyla ilgisi olup olmadığı konusundaki sorulara karşılık ise ”Şartlara, tekliflere bağlı. Biz her türlü katkıya hazırız” dedi.


Aralarında milletvekilleri Ahmet Kaşif ve Ünal Üstel’in de bulunduğu grup, 26 Nisan’da DP yönetimine eleştirilerde bulunarak partiden istifa etmişti. İstifanın ardından iki milletvekili mecliste bağımsız olarak görev yapmaya başlamıştı.
 

675510cookie-checkKKTC’de yeni parti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.