KKTC’li batık bankacı, Güney’de öldürüldü

KTC’de 2000 yılındaki banka krizinden sonra Güney Kıbrıs’a kaçan batık Everestbank’ın eski sahibi Elmas Güzelyurtlu, eşi ve kızıyla birlikte Güney Kıbrıs’ta öldürüldü.


Elmas Güzelyurtlu, eşi Zerrin ve kızının cesetleri Güney Lefkoşa-Larnaka anayolunun ”Koşşi” (Üç Şehitler) köyü mevkiinde bu sabah bulundu.


Rum haber ajansı, ikisi kadın 3 kurbanın, başlarına ateş edilerek bu sabah öldürüldüklerini, cesetlerin saat 08.00 sularında bulunduğunu duyurdu.


Haberde, KHL 570 plakalı LEUX marka jip ile Larnaka’ya gittikleri tahmin edilen 3 kişinin yakın mesafeden başlarına ateş edilerek öldürüldükleri belirtildi.


Elmas Güzelyurtlu’nun cesedinin, hendekte, eşi ve kızının cesedinin ise araç içinde bulunduğu, her üç kurbanın da üzerinde pijamaları olduğu kaydedildi.


Rum polisinin bölgeyi kordon altına aldığı ve soruşturma başlattığı belirtildi.


Yaklaşık 4 yıl önce, Everestbank’a devlet tarafından el konulmasının ardından KKTC’den gizlice ülke dışına çıkan Elmas Güzelyurtlu, Güney Kıbrıs’ta döviz bürosu işletiyordu. 
KKTC’li yetkililer “can güvenliği” gerekçesiyle Rum kesimine kaçan Güzelyurtlu’nun, İngiltere’ye gitmek isteyebileceği üzerine yorum yapmışlardı.

676860cookie-checkKKTC’li batık bankacı, Güney’de öldürüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.