‘KKTC’ye azınlık gömleği giydirilemez’

 KKTC’de bulunan Erdoğan, KKTC’nin resmi yayın organı Bayrak Televizyonu’nda (BRT) verdiği demeçte, ”KKTC’nin halkı bir azınlık değildir. Bir defa bunu dost düşman herkesin bilmesi lazım. Burada artık bir devlet oluşmuştur. Bu vardır. Artık herşeyiyle vardır. Onu tanıyan da bir Türkiye Cumhuriyeti vardır. Bunu bir defa herkesin bilmesi gerekiyor” diye konuştu.


Erdoğan, ziyaretiyle dünyaya vermek istediği özel bir mesaj olup olmadığı sorusuna karşılık, sorumluluk dönemi içinde KKTC’ye 2. kez geldiğini hatırlatarak, 6 bakan ve 20’ye yakın milletvekiliyle KKTC halkının heyacanını birlikte paylaşmak ve Kıbrıs Türkleri’nin yalnız olmadığını göstermek için KKTC’ye geldiklerini kaydetti.


Kıbrıs sorununun BM zemininde halledilmesi gerektiğini belirterek, Türkiye’nin, Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonların kaldırılması konusundaki tavrında en küçük bir değişiklik bulunmadığına işaret etti.


Türkiye’nin, KKTC’ye uygulanan izolasyonlar kalkmadığı sürece kesinlikle liman ve havaalanlarını Rumlar’a açmayacağını vurgulayan Erdoğan, ”Eğer kim ki KKTC’ye bir azınlık gömleği giydirmek istiyorsa boşuna hevesleniyor. Böyle birşeyi kimse aklının ucundan geçirmesin, böyle birşey söz konusu olamaz, bu mümkün değil. KKTC’nin halkı bir azınlık değildir. Bir defa bunu dost düşman herkesin bilmesi lazım”dedi.


Kıbrıs Türk halkının sosyo-ekonomik standartlarının yükseltilmesinde kararlı olduklarını belirten Erdoğan, hedefin, 5 bin dolardan 10 bin dolara çıkan kişi başına düşen milli gelirin 15 bin dolara çıkarılması olduğunu kaydetti.


 

691240cookie-check‘KKTC’ye azınlık gömleği giydirilemez’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.