İklim Zirvesi için ‘Londra hazırlığı’ bugün

The Times gazetesinin haberine göre Başbakan Gordon Brown, burada yapacağı konuşmada, yeni bir küresel anlaşmaya varılamadığı takdirde İngiltere’yi yıkıcı sıcak hava dalgaları, seller ve kuraklığın beklediği uyarısında bulunacak.

Brown, liderler Kopenhag’da Kyoto’nun yerini alacak yeni bir protokol üzerinde uzlaşamazsa, B planlarının olmadığını söyleyecek.

ZİRVEDEKİ KAYGI?

Zirveye 50 gün kala, sera etkisine yol açan gaz salımlarının ne kadar azaltılacağı konusundaki çıkmazın aşılıp aşılmayacağı kaygı yaratmaya devam ediyor.

Zirveye şahsen katılma sözü veren Brown, görüş ayrılıklarının giderilmesi için dünya liderlerine çağrısını yineleyecek. Başbakan 2080 yılına gelindiğinde dünya nüfusunun dörtte biri kadar ekstra 1 milyar sekiz milyon insanın temiz su sıkıntısı içinde olacağını anlatacak.

Brown aynı zamanda 2003 yılında, 35 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sıcak hava dalgasını da hatırlatacak ve bunun İngiltere’de önümüzdeki bir kaç on yıl içinde rutin haline gelebileceğine dikkat çekecek.

1221910cookie-checkİklim Zirvesi için ‘Londra hazırlığı’ bugün

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.