Kocadon kendini savundu

Bodrumdaki tüm usulsüzlüklere karşı herkese eşit uygulama yaptığını iddia eden Kocadon , Kent Medya Grubunun sanki kendisinden herhangi bir zamanda, herhangi bir yerde özel bir uygulama istediğini ima edercesine “ Değerli halkımızın ve kendisini bir takım güç odağı yerine koyanların bilmesi gereken bir gerçek vardır. Bodrum Belediyesi olarak yapmış olduğumuz uygulama ve icraatlarda hiç kimse yada kurum özel bir imtiyaz sahibi olamaz. Vatandaşlarımıza ne uygulanıyorsa kendisini ayrıcalıklı görenlere de aynı şey uygulanacaktır.Hiçbir zaman çifte standartlı uygulamamız ve yaklaşımlarımız olamayacaktır.Biz kimsenin özel durumuna göre yasa uygulaması yapamayız ancak belli tolerans ve inisiyatif kullanma durumunda elbette kentimizde yaşayanlardan yana esneklik ve hoşgörü kullanma tavrımız elbette vardır.Ancak bu konuda söz konusu medyanın tek bir pozitif adımına tanık olmadık.Söz konusu medyanın sahibini kahve içmeye, bu konuları görüşmeye çağırdık ancak gelmedi “ şeklinde konuştu. Kocadon’un açıklamalarının satır aralarına gizlenen herkese eşit uygulama ile kahve içmeye çağırdık gelmediler, pozitif yaklaşım göstermediler ifadeleri arasındaki çelişki dikkatten kaçmadı. Herkese eşit uygulama yapmak konusunda Ortakent Belediye Başkanı olduğu dönemlerdeki icraatlarından hala başı ağrıyan Kocadon’un bu ifadeleri de inandırıcılıktan uzaktı.

Basın özgürlüğü ve kamuoyunun haber alma kavramları hakkında kafasının karışık olduğu gözlenen Kocadon mühürleme ile ilgili olarak Kent Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Oğuz Poyraz’ı kamuoyunda algılama hatası ve bilgi karartmakla suçladı. Grubun yönetim binasının mühürlenmesinin Basın özgürlüğü ile alakası olmadığını ve bu mühürlemeye rağmen Kent Tv’nin yayınlarına devam ettiğini iddia etti. Kocadon, basın özgürlüğü meselesinin üzerinde hassasiyetle durduğu önem arz eden bir durum olduğunu vurguladı.

Bir basın mensubunun Kent Medya yetkililerinin Cuma ve Pazartesi günü işleme koymaya çalıştığı “işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı “ dilekçesinin belediye personeli tarafından kabul edilmediğini sorması üzerine Kocadon , kesinlikle böyle bir şeyin olmadığı iddiasında bulundu.Kent Medya yetkililerinin Dilekçelerinin neden kabul edilmediğine dair dilekçesini fotoğraf arşivinde okuyucularımızın dikkatine sunuyoruz.Kent Medya grubu yetkilileri 2 iş gününde dilekçelerini kabul etmeyen tüm belediye personeli hakkında da dava açılacağını belirttiler.

Kocadon’un konuşmasında mühürlemenin bir ay önce Kent Medya yetkililerine bildirildiği iddiasını yanıtlayan Dr.Oğuz Poyraz , kendilerine 04.Eylül.2009 da tebliğ edilen Encümen kararının Kale Konut Sosyal tesislerinde kiracısı bulundukları binada Televizyon Stüdyosu olarak kullandıkları bölümdeki eklenti ile ilgili olduğunu ve bu konuda kendilerine 30 günlük süre tanındığını, bu sürenin 04.Ekim’de sona ereceğini , “ iş yeri açma çalıştırma ruhsatı “ olmadığı gerekçesi ile yapılan mühürleme ile ilgili sorun çözülür çözülmez bu bölümdeki sorununda ortadan kaldırılacağını belirtti.Poyraz, mühürlemeye konu olan kararın “ işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı “ile ilgili olduğunu ve 24.Eylül.2009 saat 16:25 ‘de tebliğ edilip ,25.Eylül.2009 Cuma saat 16:25 ‘de gerçekleştirilen mühürleme işlemindeki süratin kötü niyetten kaynaklandığına ve görevin kötüye kullanıldığına inandığını söyledi.

Kaynak:Kent Haber

1074240cookie-checkKocadon kendini savundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.