Komşuda’ki genel grev yaşamı felç etti

Yunanistan’da tüm kamu ve özel sektör çalışanlarının, hükümetin, çeşitli meslek kuruluşlarının oluşturduğu 155 emeklilik fonunu, yeni bir yasal düzenlemeyle 5 fonun çatısı altında toplamayı hedefleyen sosyal güvenlik reformu yapma girişimini protesto etmek amacıyla başlattığı 24 saatlik genel grev, ülkede yaşamı felç etti.

Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE) ile Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu’nun (ADEDY) çağrısıyla yapılan greve, şehir içi ve şehirler arası otobüs, tren, metro, troleybüs, tramvay şoförlerinin katılması nedeniyle özellikle büyük kentlerde ulaşım zaman zaman durma noktasına geldi.

Sivil hava yolu taşımacılığı çalışanlarının da greve katılmalarıyla iç ve dış hat uçuşlarında seferler iptal edildi, ayrıca Ege adaları ile ana kara arasında feribot seferlerinin yapılmaması nedeniyle ulaşım durdu.

Kamu bankaları, elektrik ve su işleri daireleriyle PTT çalışanlarının eyleme katılması, hizmetlerde aksaklıklar yaşanmasına yol açtı.

Yunanistan genelinde devlet hastanelerinde grev süresince yalnızca güvenlik ve acil yardım birimleri görev yaptı. Eczanelerin de kepenk indirdiği grevde, doktorlar özel muayenehanelerini de açmadılar.

Öte yandan Yunanistan’da basın yayın organları çalışanlarının da katıldığı grev nedeniyle basın toplantıları ve benzeri etkinlikler iptal edilirken, kamu ve özel televizyon kanalları, radyo istasyonları ve haber ajansları haber yayınlarını durdurdu.

Yazılı basın çalışanlarının da bugün işbaşı yapmamaları nedeniyle ülke genelinde hiçbir gazetenin basılmayacağı ve bayilerin raflarının yarın boş kalacağı açıklandı.

Basın yayın çalışanları, geçen 27 Kasım ile 19 Aralıkta da aynı gerekçeyle 24 saatlik greve gitmiş, ayrıca 12 Aralıkta yapılan genel greve katılmışlardı.

Çalışanlar, kent merkezindeki Sindagma meydanında yoğun katılımlı bir protesto yürüyüşü de yaptı.

1166760cookie-checkKomşuda’ki genel grev yaşamı felç etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.