‘Komutan fişliyor’ iddiasına soruşturma

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, bir gazeteye verdiği demecindeki, “Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, bazı siyasetçi ve gazetecileri fişledi” iddialarına ilişkin olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında ifade verdi.


Güzel’in, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçlarını Soruşturma Bürosu Cumhuriyet savcılarından Nadi Türkaslan’a verdiği ifade yaklaşık 1 saat sürdü.


Adliyeden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güzel, Zaman gazetesinde 19 Şubatta çıkan ve kendi demeçlerinin yer aldığı, “Eruygur Paşa, 6 bakan, 32 vekil ve 100’ü aşkın bürokratı fişlemiş” başlıklı haber nedeniyle ifade verdiğini ve iddialarına ilişkin elinde bulunan gizli belgeleri savcıya teslim ettiğini söyledi.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, öncelikle Güzel’in sunduğu belgelerin gerçekliğinin tespit edileceği ve suç unsuru bulunması durumunda, belgelerde imzası bulunan yetkililer hakkında dava açılabileceği öğrenildi.


 


 

1039550cookie-check‘Komutan fişliyor’ iddiasına soruşturma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.