‘Konferans, adaletteki boşlukları gösterdi’

İngiltere’nin ciddi ulusal gazetelerinden The Guardian, ”İmparatorluğun Son Döneminde Osmanlı Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi Sorunları” Konferansı’nın mahkemenin engelleyici kararı aşılarak gerçekleştirilmesiyle, Türkiye’nin AB ile ifade özgürlüğü tartışmasına girişmekten kurtulduğunu, Türkiye’deki AB yanlılarının rahat bir nefes aldığını yazdı.


Ekonomi gazetesi The Financial Times, ise konferans tartışmalarının Türkiye’deki adalet sistemi boşluğunu gösterdiğini öne sürdü.


”Türk adaleti konusundaki kuşkular, AB üyelik müzakerelerine gölge düşürüyor” diyen gazete, Ermeni konferansı tartışmalarına getirdiği yorumda, “otoriter anayasa hala devletin haklarını, birey haklarının üzerinde tutuyor” yorumunu yaptı.


The Financial Times şöyle devam etti:


”Türkiye’de son bir kaç gündür, ifade özgürlüğü konusunda verilen mücadeleyi ilerici güçler mi gericiler mi kazandı, henüz belli değil. Ama belli olan bir şey var ki, yıllardır devam eden reform sürecine rağmen, ülkenin adalet sistemi boşluklarla dolu. Son gelişmeler gösterdi ki, geçen yıl sistemi daha adil hale getirmek amacıyla yasalarda yapılan değişiklikler işe yaramıyor.”

783960cookie-check‘Konferans, adaletteki boşlukları gösterdi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.