Konsey Brüksel hazırlığında

Doğruer, Kıbrıs sorununun Avrupa’da yüzeysel olarak bilindiğinden yaıknarak, “Brüksel’de düzenleyeceğimiz Türk Günü’nün amacı 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı hazırlayan etmenleri anlatmaktır” dedi.


Kıbrıslı Türklerin en önemli sorunlarından birinin de kenidlerini dünyaya aktaramamak olduğunu belirten Doğruer şöyle konuştu:


“Biz ne kadar haklı olursak olalım eğer diğer taraf kendisini bizden daha iyi aktarıyorsa biz haksız görününmüş oluyoruz. Konsey olarak kulis çalışmalarını çok önemsiyoruz. Brüksel’de ikinci kez düzenleyeceğimiz bu etkinlikte hedefimiz AB parlamenterleriyle bire bir diyalog sağlamak ve doğruları belgeleriyle aktarmaktır… Herşeyden önce AB’nin KKTC’ye uyguladığı izolasyonları kalldırmaları konusunda verdikleri sözleri de hatırlatarak, tutmalarını isteyeceğiz…”


Doğruer, Londra’dan Brüksel’e  giderek etkinlik düzenlemenin güçlüğü konusundaki sorumuzu da “Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiliği ve KKTC Temsilciliği ile işbirliği yapacağız. Bizim lobi çalışmamıza katılmak isteyen dernekler olursa tabii seviniriz… Bütün derneklere açığız. Biz Konsey olarak tam kadro Brüksel’de olacağız” diye yanıtladı.


Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi 22 derneği çatısında topluyor.


FOTOĞRAF: Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Ali Ratip Doğruer

787900cookie-checkKonsey Brüksel hazırlığında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.