“Konut fiyatındaki patlamanın nedeni akıl almaz deney”

Eski Merkez Bankası baş ekonomisti Hakan Kara, “Konut fiyatındaki patlamanın en önemli sebebi para politikasındaki akıl almaz deney” dedi…

Eski Merkez Bankası baş ekonomisti Hakan Kara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konut fiyatlarındaki artışı değerlendirdi. Kara şu ifadeleri kullandı:

Quote Message: “Konut fiyatındaki patlamanın en önemli sebebi para politikasındaki akıl almaz deneydir. Bunu görmek için veriye en basit haliyle bakmak yeterli. Faiz indiriminin başladığı Eylül ayından Mart ayına kadar 6 aylık dönemde konut fiyat endeksi %74,7 arttı. Yıllıklandırılmış artış hızı %205.”

“Konut fiyatındaki patlamanın en önemli sebebi para politikasındaki akıl almaz deneydir. Bunu görmek için veriye en basit haliyle bakmak yeterli. Faiz indiriminin başladığı Eylül ayından Mart ayına kadar 6 aylık dönemde konut fiyat endeksi %74,7 arttı. Yıllıklandırılmış artış hızı %205.”

Son dönemde Türkiye genelinde konut fiyatları yıllık yüzde 100’e yakın artışla rekor kırdı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Konut Fiyat Endeksi’ne göre İstanbul’da konut fiyatları son bir yılda ikiye katlanırken, İzmir’de ilk kez metrekare fiyatı 10 bin TL’yi aştı.

2609380cookie-check“Konut fiyatındaki patlamanın nedeni akıl almaz deney”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.