Korkut Eken: Kıbrıs’a Mehmet Ağar gönderdi

Sedat Peker tarafından Kutlu Adalı cinayetinin faili olarak gösterilen Korkut Eken, Ağar’ın kendisini Kıbrıs’a yolladığını ve Atilla Peker’le birlikte gittiğini söyledi, Adalı cinayetiyle ilgisi olmadığını iddia etti.

Sedat Peker ve kardeşi Atilla Peker tarafından Gazeteci Kutlu Adalı cinayetinin faillerinden biri olarak gösterilen Korkut Eken, Mehmet Ağar tarafından Kuzey Kıbrıs’a gönderildiğini ve Atilla Peker’i yanına alarak gittiğini söyledi, Adalı’nın öldürülmesiyle ilgisi olmadığını iddia etti.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Emekli yarbay Korkut Eken, “O gazeteciyi tanıyorsam, biliyorsam şerefsizim. Öldürülmesiyle de alakam yok” ifadelerini kullandı.

Eken, Saygı Öztürk’e verdiği röportajda, dönemin Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hasan Kundakçı’nın dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar’dan “Kıbrıs’taki PKK faaliyetlerini durdurmak” için yardım istediğini ve Ağar’ın da kendisini bu gerekçeyle Kıbrıs’a gönderdiğini söyledi. Eken, Atilla Peker’i yanına alarak Kıbrıs’a gittiğini, daha sonra raporunu Hasan Kundakçı’ya ilettiğini ifade ederken “Gazeteci olduğu belirtilen Kutlu Adalı’yı tanımıyorum ki hakkında bir kelime konuşayım. Olayın araştırılması için suç duyurusunda bulunacağım. Siyasiler birbirlerine sahip çıkıyor. Bizi kim kollayacak? Sahip çıkan yok. Kutlu Adalı olayının faillerini bilenler, benim de bir ilgim olmadığını biliyorlardır” iddialarında bulundu.

“SÜLEYMAN SOYLU BENİ TANIMAZ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, kendisiyle ilgili “Sevmem, karanlık bir tiptir” ifadelerine dair ise Eken, “Süleyman Soylu konuşuyor ama beni hiç tanımaz. ‘Korkut Eken’i sevmem, karanlık bir tiptir’ diyor. Şimdi yolda polis araması olsa bana nasıl davranacaklar? Karanlık tipim, İçişleri Bakanı öyle söylemiş çünkü” dedi.

2517430cookie-checkKorkut Eken: Kıbrıs’a Mehmet Ağar gönderdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.