Koronavirüs önlemleri tarım işçilerine uğramıyor: Elektrik ve su olmadan yaşıyorlar

Koronavirüs önlemleri mevsimlik tarım işçilerine uğramıyor. Ankara Kesikköprü Mahallesi’ndeki işçiler 20 metrekarelik çadırlarda, kalabalık bir şekilde, elektrik ve su olmadan yaşıyor.

Ankara Bala ilçesi Kesikköprü Mahallesi’ndeki işçiler 20 metrekarelik çadırlarda, kalabalık bir şekilde, elektrik ve su olmadan hijyensiz koşullarda yaşıyor.

MA’dan Emrullah Acar jandarmanın engellemelerine rağmen Kesikköprü Mahallesi’ne giderek bölgedeki mevsimlik tarım işlerinin hayatını görüntüledi.

Habere göre; 12 yaşındaki Berfîin, iki hafta önce Urfa’dan geldikleri Kesikköprü’de, yeni iş bulan ailesinin kendisini tek başına çadırda bırakarak tarlaya gittiklerini aktarıyor.

Berfîn’in ailesi de diğer binlerce aile gibi 20 metrekarelik bir çadırda yaşıyor. Berfîn’in “Biz burada 10 kişi yan yana yatıyoruz” dediği çadırda, elektrik ve su yok, hijyen koşullarından bahsetmek imkansız.

Çalışmak için 8 ay farklı şehirde, aileleriyle şehir şehir gezen binlerce çocuk gibi sadece kış aylarında okul yüzü görebilen Berfîn’in hayali ise öğretmen olmak. Kesikköprü’de ailesinin soğan işinde çalıştığı bilgisini veren Berfîn, buradaki işlerinin bitmesiyle birlikte Karadeniz’de fındık toplamaya gideceklerini söylüyor ve “Karadeniz’in daha güzel” diyor.

Kendisi de çapa işinde çalışan Berfîn, “Burada sadece bir tane arkadaşım var. Ama o da çalışmaya gittiğinde yalnız kalıyorum” diye anlatıyor.

TEDBİRLER İŞÇİLERİN KALDIĞI YER UĞRAMAMIŞ
“Tarım işçilerini yazmak, çalışma koşulları kadar zor” başlıklı haberinde Acar işçilerin durumuna dair şu gözlemini paylaşıyor: “Bir şekilde işçilerin bulunduğu çadırlara ulaşsak da konuşamıyoruz, aramızda jandarma var… İşçilerle konuşmamız için jandarma ‘sosyal mesafe ihlali, cezası var’ diye bildiriyor. Oysaki, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde salgına dair yer alan tedbirlerin, gördüğümüz ama konuşamadığımız işçilerin kaldığı yere uğramadığına şahit oluyoruz” diye aktarıyor. (Emrullah Acar / EVRENSEL HABER MERKEZİ)

2415440cookie-checkKoronavirüs önlemleri tarım işçilerine uğramıyor: Elektrik ve su olmadan yaşıyorlar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.